Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 15 maart 2022, kenmerk 3339160-1026492-ZJCN tot wijziging van het Besluit aanwijzing gebieden negatieve testverplichtingen Bonaire in verband met een wijziging van de aangewezen gebieden

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 1.3 van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 Bonaire;

Besluit:

ARTIKEL I WIJZIGING BESLUIT AANWIJZING GEBIEDEN NEGATIEVE TESTVERPLICHTINGEN BONAIRE

Het Besluit aanwijzing gebieden negatieve testverplichtingen Bonaire wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 komt te luiden:

Artikel 1. Hoogrisicogebieden A

Er zijn geen hoogrisicogebieden A, waarvoor de artikelen 6.11, 6.12 en 6.12a, van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 Bonaire gelden.

B

Artikel 1a komt te luiden:

Artikel 1a. Hoogrisicogebieden B

Als hoogrisicogebieden B, waarvoor de artikelen 6.11 en 6.12a, van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 Bonaire gelden, worden aangewezen alle gebieden buiten Bonaire, met uitzondering van:

  • Aruba;

  • Curaçao;

  • Sint Maarten.

ARTIKEL II INWERKINGTREDING

Dit besluit treedt in werking met ingang van 16 maart 2022.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, namens deze, de plv. directeur-generaal COVID-19, A.M.C. van Rijn

Als u het niet eens bent met deze beslissing

Bent u het niet eens met deze beslissing? Belanghebbenden kunnen bezwaar maken binnen zes weken na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het besluit wordt geplaatst. Het bezwaarschrift e-mailt u naar: WJZ.bezwaarenberoep@minvws.nl. Uw bezwaarschrift kunt u ook per post versturen naar de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, t.a.v. Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag. Vermeld altijd de reden van uw bezwaar en het kenmerk van dit besluit.

Het indienen van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op. Dit betekent dat de verplichting om een negatief testbewijs te tonen als u vanuit een hoogrisicogebied reist, ook tijdens de behandeling van uw bezwaarschrift van kracht blijft.

TOELICHTING

Dit besluit wijzigt het Besluit aanwijzing gebieden negatieve testverplichtingen Bonaire. In dit besluit worden er geen hoogrisicogebieden A meer aangewezen. Alle gebieden buiten Bonaire, met uitzondering van Aruba, Curaçao en Sint Maarten, worden aangewezen als hoogrisicogebieden B. Dit is in lijn met de versoepelingen die op dit moment voor Bonaire worden doorgevoerd ten aanzien van het inreisbeleid. Gezien het lage aantal besmettingen, de beperkte druk op de zorg, de toenemende vaccinatiegraad en het ziektebeeld dat de Omikron-variant kent kunnen alle gebieden voor Bonaire worden aangemerkt als laagrisicogebied. Dit betekent dat de testverplichting niet geldt voor reizigers die inreizen met een herstel- of vaccinatiebewijs. Voor niet (volledig) gevaccineerde reizigers blijft de testverplichting gelden. De Caribische delen van het Koninkrijk worden aangemerkt als veilige gebieden, met hen is onderling een veilige reisbubbel ingesteld. Dit houdt in dat geen enkele reiziger binnen deze bubbel een negatieve testuitslag hoeft te kunnen tonen. Dit wordt verantwoord geacht door het RIVM en de lokale GGD’en wegens de lage incidentie op alle eilanden.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, namens deze, de plv. directeur-generaal COVID-19, A.M.C. van Rijn

Naar boven