Besluit van het Hoofd Bedrijfsvoering van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Justitie en Veiligheid van 4 februari 2022, nr. Alg. 6261, houdende verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging aan onder het hoofd ressorterende ambtenaren (Mandaatbesluit Bedrijfsvoering Justid 2022)

Het Hoofd Bedrijfsvoering van de Justitiële Informatiedienst, gelet op artikel 6 van het Mandaatbesluit Justid 2022;

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 1 van het Mandaatbesluit Justid 2022 aan het Hoofd Bedrijfsvoering van de Justitiële Informatiedienst verleende ondermandaat wordt ten aanzien van de aangelegenheden die hun dienstonderdeel betreffen ondermandaat verleend aan:

  • a. de manager Financiën;

  • b. de manager Juridisch Cluster;

  • c. de manager Stafbureau.

Artikel 2

Het Mandaatbesluit Strategie en Middelen Justid 2015, evenals het Mandaatbesluit manager Stafbureau 2015 en het mandaatbesluit teamleider Stafbureau 2015 worden ingetrokken.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2021.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaatbesluit Bedrijfsvoering Justid 2022.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Almelo, 4 februari 2022

Het Hoofd Bedrijfsvoering van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, A. Poirot

TOELICHTING

In dit besluit wordt door het Hoofd Bedrijfsvoering van de Justitiële Informatiedienst ondermandaat verleend aan de managers binnen het onderdeel Bedrijfsvoering om namens de Minister van Justitie en Veiligheid besluiten te nemen. Het sluit daarmee aan op de huidige organisatiestructuur en functiebenamingen.

De aangewezen functionarissen kunnen op basis van dit ondermandaat de besluiten nemen die van belang zijn voor de uitvoering van de onder hen ressorterende diensten, producten, taken en werkzaamheden.

Tot de bevoegdheid behoort ingevolge artikel 7 van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid ook het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen en het verrichten van andere (feitelijke) handelingen op basis van volmacht en machtiging. Uitsluitend regelmatig voorkomende rechtshandelingen kunnen op basis van volmacht worden verricht.

Het Hoofd Bedrijfsvoering kan nadere instructies geven ten aanzien van de wijze waarop het ondermandaat moet worden uitgeoefend.

Almelo, 4 februari 2022

Het Hoofd Bedrijfsvoering van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, A. Poirot

Naar boven