Toepassing Wrakkenwet te Moerdijk, Rijkswaterstaat

Gelet op de artikelen 2 en 3 van de Wrakkenwet laat ik, als beheerder van het Hollandsch Diep, hierbij weten dat er te Moerdijk een vaartuig is geborgen.

Het betreft een vaartuig, aan den grond geraakt, ter hoogte van het Hollandsch Diep, nabij de Dorpshaven Moerdijk, X-coördinaat 102100/Y-coördinaat 413425, van de heer G. v/d Sande te Moerdijk, voorzien van een buitenboordmotor.

Onverwijlde opruiming werd noodzakelijk geacht in verband met een lekkage naar het oppervlaktewaterlichaam.

In mijn opdracht is daarom op 16 februari jl. tot berging overgegaan.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

het hoofd van het district Zuid,

B.B. Keunen

Mededelingen

Voor meer informatie over dit besluit kunt u contact opnemen met de heer J. van Dorst van Rijkswaterstaat, telefonisch bereikbaar onder 06-12330158. De contactpersoon kan uw vragen beantwoorden en het besluit met u doornemen.

Om te bepalen of u meer informatie wilt, kunnen de volgende vragen en aandachtspunten u helpen:

  • Is de inhoud van het besluit duidelijk en is helder wat het concreet voor u betekent?

  • Kunt u beoordelen of het besluit inhoudelijk juist is of niet? Of heeft u behoefte aan een toelichting?

  • Kloppen de gegevens over u in het besluit en heeft u alle gegevens verstrekt?

Ook wanneer u andere vragen heeft over het besluit of de procedure, of wanneer u zich op een of andere manier heeft gestoord aan de wijze waarop bij de besluitvorming met u of uw belangen is omgegaan, kunt u contact opnemen.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken. U moet hiervoor wel belanghebbende bij het besluit zijn. U bent belanghebbende als uw belangen rechtstreeks bij het besluit zijn betrokken.

De volgende vragen en aandachtspunten kunnen u helpen bij het maken van bezwaar:

  • wat zijn de redenen dat u het met het besluit niet eens bent?

  • welk doel wilt u met uw bezwaar bereiken en wat verwacht u van Rijkswaterstaat?

  • is u voldoende duidelijk wat een bezwaarprocedure inhoudt en weet u of u hiermee uw doel kunt bereiken? Kunt u uw doel wellicht op een eenvoudigere wijze bereiken?

Wanneer u vragen heeft of wanneer u zich afvraagt of het indienen van een bezwaarschrift voor u de geschikte aanpak is, kunt u ook hierover contact opnemen met de in deze brief vermelde contactpersoon. De contactpersoon kan met u overleggen over de te volgen procedure en u informeren over andere mogelijkheden die Rijkswaterstaat u eventueel kan bieden om tot een oplossing te komen.

Hoe maakt u bezwaar?

Om bezwaar te maken moet u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, afdeling Werkenpakket, postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende worden vermeld:

  • uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

  • de reden of redenen waarom u bezwaar maakt;

  • de datum en uw handtekening.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat uitvoering van het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u door de Voorzieningenrechter van de rechtbank in het gebied waar u woont of waar uw bedrijf is gevestigd te vragen een voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank zal u daarvoor wel griffierecht in rekening brengen.

U kunt uw verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven