Winningsvergunning koolwaterstoffen P09c: toestemming overdracht, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Besluit 16 februari 2022

DGKE-WO / V-22176

Aanvraag:

Petrogas E&P Netherlands B.V. (hierna: Petrogas), RockRose (NL) CSl B.V. (hierna: RockRose) en Wintershail Noordzee B.V. (hierna: Wintershall) (hierna gezamenlijk: overdragende vergunninghouder) zijn gezamenlijk houder van de bij beschikking van de Minister van Economische Zaken, thans de Minister van Economische Zaken en Kiimaat, (hierna: EZK) van 29 juni 1993 met kenmerk E/EOG/MW93018219 (Stcrt. 1993, nr. 126), verleende winningsvergunning voor koolwaterstoffen voor delen van het op de kaart, die als bijlage 3 bij de Mijnbouwregeling is gevoegd, aangegeven blok P9. Deze winningsvergunning (hierna: winningsvergunning P09c) is laatstelijk gewijzigd bij besluit van de Minister van EZK van 30 december 2021 met kenmerk DGKE-WO / V-15196 (Stcrt. 2022, nr. 430) en geldt sinds de inwerkingtreding van dat besluit voor dat deel van blok P9 aangeduid als blokdeel P09c;

Petrogas is aangewezen ais de persoon, bedoeld in artikel 22, vijfde lid, van de Mijnbouwwet (hierna: Mbw) (deze persoon hierna: uitvoerder); bij brief gedateerd 16 november 2021, ontvangen op 26 november 2021, heeft overdragende vergunninghouder de Minister van EZK gevraagd toestemming te verlenen voor de overdracht van winningsvergunning P09c aan Petrogas (hierna: beoogde vergunninghouder);

bij e-mail van 15 december 2021 is beoogde vergunninghouder verzocht aanvullende gegevens en informatie te verstrekken. Deze aanvullingen waren op 23 december 2021 ontvangen.

Procesverloop

EBN B.V. (hierna: EBN) heeft op verzoek van de Minister van EZK op 16 februari 2022 advies over de beoogde vergunninghouder uitgebracht.

Gelet op artikel 20, eerste en derde lid, van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

Aan de houder van de winningsvergunning voor koolwaterstoffen voor blokdeel P09c, verleend bij besluit van de Minister van Economische Zaken (thans de Minister van Economische Zaken en Klimaat) van 29 juni 1993 met kenmerk E/EOG/MW93018219, zoals laatstelijk gewijzigd bij besluit van deze Minister van 30 december 2021 met kenmerk DGKE-WO / V-15196, wordt toestemming verleend voor de overdracht van deze vergunning aan Petrogas E&P Netherlands B.V., geregistreerd bij de KvK onder nummer 27114238.

Artikel 2

  • 1. Petrogas E&P Netherlands B.V., RockRose (NL) CSl B.V. en Wintershall Noordzee B.V. doen van de overdracht van winningsvergunning P09c onverwijld schriftelijk mededeling aan de Staatssecretaris van EZK.

  • 2. Als datum van de overdracht van winningsvergunning P09c geldt de datum van de dag waarop de schriftelijke mededelingen bedoeld in het eerste lid door de Staatssecretaris van EZK zijn ontvangen.

Artikel 3

Petrogas E&P Netherlands B.V. meldt iedere verandering in de groep waartoe zij behoort, die een wijziging van betekenis kan hebben op haar technische of financiële mogelijkheden, haar efficiëntie of verantwoordelijkheidszin of het door haar gevoerde financiële of zakelijke beleid, onverwijld aan de Staatssecretaris van EZK.

Artikel 4

Het niet voldoen aan de voorschriften van dit besluit is een grondslag voor intrekking van winningsvergunning P09c en iedere winningsvergunning die als gevolg van een splitsing of samenvoeging van deze vergunning ontstaat.

Artikel 5

De toestemming, bedoeld in artikel 1, vervalt één jaar na bekendmaking van deze beschikking.

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan in de Staatscourant.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J.L. Rosch MT-lid Directie Warmte en Ondergrond.

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag, waarop dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven