Volmacht en machtiging van de Kamer van Koophandel aan de leden van de Kamer van Koophandel 2022 (Volmacht en machtiging leden van de Kamer van Koophandel 2022)

De Kamer van Koophandel,

Artikel 1

Deze volmacht en machtiging komt in de plaats van de Volmacht en machtiging leden van de Kamer van Koophandel 2016 van 11 april 2016, Stcrt. 15 april 2016, nr. 20149.

Artikel 2

In deze volmacht en machtiging wordt verstaan onder:

a. KVK:

de Kamer van Koophandel zoals bedoeld in artikel 2 van de Wet op de Kamer van Koophandel;

b. leden van de KVK:

de voorzitter en de overige leden van de KVK zoals bedoeld in artikel 6 lid 1 van de Wet op de Kamer van Koophandel;

c. portefeuille:

de taakvelden en de daaraan verbonden werkzaamheden, welke in een afzonderlijk Besluit portefeuilleverdeling leden Kamer van Koophandel aan de leden van de KVK zijn opgedragen;

d. het bedrag:

het bedrag exclusief de verschuldigde omzetbelasting (BTW), tenzij expliciet anders is vermeld. Indien op voorhand het bedrag niet exact kan worden vastgesteld, geldt het door het lid van de KVK ingeschatte bedrag. Bij een meerjarige overeenkomst gaat het om de som van alle jaarbedragen.

Artikel 3

  • 1. In artikel 4 en 5 wordt geduid welke bevoegdheden bij volmacht en machtiging aan de leden van de KVK worden verleend.

  • 2. Artikel 4 en 5 zijn niet van toepassing ten aanzien van aangelegenheden die verband houden met de inrichting, instandhouding, werking en beveiliging van het digitaal ondernemersplein op grond van artikel 5 van de Wet op de Kamer van Koophandel.

Artikel 4

4

Omschrijving bevoegdheid

Ge(vol)machtigde

Voorwaarden/beperkingen

a.

Het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen en het verrichten van overige handelingen die verband houden met de portefeuille zoals aan het lid van de KVK is toebedeeld.

Ieder lid van de KVK die de portefeuille houdt

Beperking 1

Ieder lid van de KVK tezamen met de verantwoordelijk manager of grouplead, dan wel tezamen met een ander lid van de KVK tot het bedrag van € 1.000.000,– per (rechts)handeling.

Beperking 2

Alleen voor aangelegenheden die verband houden met de portefeuille zoals aan het lid van de KVK is toebedeeld.

b.

Het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen en het verrichten van overige handelingen die verband houden met de portefeuille zoals aan het lid van de KVK is toebedeeld, voor zover het bedrag van € 1.000.000,– per (rechts)handeling te boven wordt gegaan.

Ieder lid van de KVK die de portefeuille houdt tezamen met een ander lid van de KVK.

 

c.

Schriftelijke afdoening en ondertekening van stukken die voortvloeien uit de door KVK genomen besluiten voor aangelegenheden die verband houden met de portefeuille zoals aan het lid van de KVK is toebedeeld.

Ieder lid van de KVK afzonderlijk die de portefeuille houdt.

Alleen voor aangelegenheden die verband houden met de portefeuille zoals aan het lid van de KVK is toebedeeld.

Artikel 5

5

Omschrijving bevoegdheid

Ge(vol)machtigde

Voorwaarden/beperkingen

a.

Het aangaan van (arbeids)overeenkomsten van (toekomstig) direct en indirect, gelet op de aan het lid van de KVK toebedeelde portefeuille, onder hen ressorterende functionarissen.

Ieder lid van de KVK afzonderlijk die de portefeuille houdt.

De beperkingen ten aanzien van de privaatrechtelijke (rechts)handelingen in artikel 4 zijn niet van toepassing.

b.

Het binnen het kader van de arbeidsovereenkomst verrichten van feitelijke handelingen en het nemen van beslissingen ten aanzien van personeelsaangelegenheden van direct en indirect, gelet op de aan het lid van de KVK toebedeelde portefeuille, onder hen ressorterende functionarissen, met inbegrip van beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Ieder lid van de KVK afzonderlijk die de portefeuille houdt.

De beperking ten aanzien van de privaatrechtelijke (rechts)handelingen in artikel 4 zijn van toepassing.

c.

Het beslissen op het advies van de Geschillencommissie als bedoeld in de KVK Geschillenregeling inzake beslissingen genomen door direct en indirect, gelet op de aan het lid van de KVK toebedeelde portefeuille, onder hen ressorterende functionarissen.

Ieder lid van de KVK afzonderlijk die de portefeuille houdt.

 

d.

Het beslissen op het advies van de Klachtencommissie Ongewenste Omgangsvormen inzake een manager, grouplead of een direct of indirect onder de Manager Human Resource Management ressorterende functionaris.

Ieder lid van de KVK afzonderlijk

Beperking 1

Het lid van de KVK dat, gelet op de aan het lid van de KVK toebedeelde portefeuille, direct of indirect leiding geeft aan de betreffende functionaris is niet bevoegd.

e.

Het doen van aangifte bij de politie wanneer er sprake is van fysiek geweld, agressie, intimidatie, bedreiging en dergelijke jegens direct en indirect, gelet op de aan het lid van de KVK toebedeelde portefeuille, onder hen ressorterende functionarissen door bezoekers aan KVK.

Ieder lid van de KVK afzonderlijk die de portefeuille houdt.

 

Artikel 6

De uit deze volmacht en machtiging voor een lid van de KVK voortvloeiende bevoegdheden, inclusief de van toepassing zijnde beperkingen, gaan bij zijn afwezigheid over op een ander lid van de KVK.

Artikel 7

Het krachtens volmacht ondertekenen van stukken geschiedt als volgt:

De Kamer van Koophandel,

namens deze:

(handtekening)

(naam lid van de KVK)

(functie)

Artikel 8

De volmacht en machtiging leden van de Kamer van Koophandel 2016 van 11 april 2016, Stcrt. 15 april 2016, nr. 20149 wordt ingetrokken.

Artikel 9

Deze volmacht en machtiging treedt in werking op 1 maart 2022.

Artikel 10

Deze volmacht en machtiging wordt aangehaald als: Volmacht en machtiging leden van de Kamer Koophandel 2022.

Deze volmacht en machtiging wordt in de Staatscourant geplaatst.

Utrecht, 16 februari 2022

G. Prins Voorzitter Kamer van Koophandel

R.O. Engering Lid Kamer van Koophandel

Naar boven