Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project A16 Rotterdam, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning kap bomen – gemeente Rotterdam

De toenmalige Minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 29 juni 2016 het tracébesluit A16 Rotterdam vastgesteld. Dit tracé­besluit voorziet in de nieuwe 11 km lange rijksweg die de A16 ter hoogte van het Terbregseplein verbindt met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Het tracébesluit A16 Rotterdam is op 1 augustus 2017 onherroepelijk geworden.

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen, ontheffingen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit A16 Rotterdam is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een aanvraag van De Groene Boog Construction v.o.f. om een omgevingsvergunning voor de activiteit vellen van houtopstand op grond van artikel 2.2, eerste lid, onder g van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in samenhang met artikel 4:11b van de Algemene plaatselijke Verordening van Rotterdam. Het ontwerpbesluit (kenmerk OMV.21.12.00200) heeft betrekking op de kap van een houtopstand, bestaande uit bosplantsoen van inheemse houtige gewassen met boomvormers met een totale oppervlakte van 200 vierkante meter nabij de Hoofdweg 20, Het Lage Land te Rotterdam. De kap is nodig in verband met het maken van werkruimte ten behoeve van de reconstructie van het viaduct in de A16 over de Hoofdweg (K58).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 februari 2022 tot en met woensdag 6 april 2022 ter inzage. Het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken is beschikbaar via de website www.overheid.nl. De stukken kunnen geraadpleegd worden door te zoeken op bovenstaand adres en bovenstaande postcode bij ‘Berichten over uw buurt’.

Bovengenoemde stukken kunt u na het maken van een afspraak inzien bij het Informatiecentrum gemeente Rotterdam, Timmerhuis, Halvemaanpassage 1, 3011 AH Rotterdam. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 010 – 267 25 14 of via e-mail bir@rotterdam.nl. De openingstijden zijn dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Indien het niet mogelijk is om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie wegens maatregelen in verband met het coronavirus, en het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen via telefoonnummer 06 – 10 35 39 05. Er wordt dan in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 24 februari 2022 tot en met woensdag 6 april 2022 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, ter attentie van het Cluster Stadsontwikkeling, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur bellen via telefoonnummer 06 – 10 35 39 05.

Meer informatie?

Voor meer informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u contact opnemen met de heer J.G. Vermeer via telefoonnummer 010 – 267 06 23.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven