Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat van 11 februari 2022, nr. IENW/BSK-2022/28457, tot wijziging van het Besluit aanwijzing en taakvervulling toezichthouders Kernenergiewet 2013 (naamswijziging Inspectie SZW in Nederlandse Arbeidsinspectie)

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat,

Handelende mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 58 van de Kernenergiewet;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Het Besluit aanwijzing en taakvervulling toezichthouders Kernenergiewet 2013 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 4, eerste lid, aanhef, wordt ‘de Inspectie SZW’ vervangen door ‘de Nederlandse Arbeidsinspectie’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, V.L.W.A. Heijnen

TOELICHTING

Bij o.a. de Regeling naamswijziging Inspectie SZW in Nederlandse Arbeidsinspectie van 25 november 2021 is de naam van de Inspectie SZW met ingang van 1 januari 2022 gewijzigd in Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor een toelichting wordt verwezen naar de toelichting op die regeling (Stcrt 2021, 48293). Het voorliggende besluit wijzigt in lijn hiermee de naam van de Inspectie SZW in artikel 4, eerste lid, van het Besluit aanwijzing en taakvervulling toezichthouders Kernenergiewet 2013. De wijziging is van technische/redactionele aard en heeft geen gevolgen voor de burger of het bedrijfsleven of voor de administratieve lastendruk.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, V.L.W.A. Heijnen

Naar boven