VASTSTELLEN BESTEMMINGSPLAN ‘SCHELDEKWARTIER- NOORD, GEDEELTE DE DEMPO’

Logo Vlissingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen maken, ingevolge de artikelen 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 januari 2022 het bestemmingsplan ‘Scheldekwartier-Noord, gedeelte De Dempo’ gewijzigd heeft vastgesteld;

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ter visie gelegde ontwerp. Samengevat betreffen deze wijzigingen:

 

  • 1.

    In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het wijzigen van de doelgroep in het appartementencomplex aan de Van Dishoekstraat. Een voorwaarde voor medewerking is het voldoen aan het geldende parkeerbeleidsplan. Dit is gewijzigd in de voorwaarde dat aantoonbaar voorzien moet worden in voldoende parkeergelegenheid voor de bewoners op eigen terrein. De toelichting is ook hierop aangepast.

  • 2.

    In de watertoets is de mogelijkheid tot het afsluiten van de leiding verwijderd. Omdat geen inundatie kan optreden via de uitloop door de kering draagt de eis met betrekking tot het afsluitbaar maken van de doorvoer niet bij aan de waterveiligheid. In overleg met het waterschap is geconcludeerd dat het aanbrengen van een terugslagklep in de waterkering een voldoende borging is van de waterveiligheid.

De wijzigingen ten opzichte van het ter visie gelegde ontwerp zijn opgenomen in hoofdstuk 6.5 van de toelichting

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijlagen zijn digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website: www.vlissingen.nl/bestemmingsplannen (‘bestemmingsplan of beheersverordening inzien’, vervolgens ‘plannen in procedure’ en dan ‘vastgestelde bestemmingsplannen’). Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen op deze website is het selecteren van het tabblad bestemmingsplannen, vervolgens het tabblad ID selecteren en daar invullen: NL.IM- RO.0718.BPSN11-VG01. De bij het bestemmingsplan behorende stukken zijn tevens te raadplegen in het elektronisch Gemeenteblad via www.vlissingen.nl/bekendmakingen.

Met ingang van 10 februari 2022 kan door een belanghebbende gedurende een periode van zes weken (dus t/m 23 maart 2022) beroep worden ingesteld tegen het besluit. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te ’s Gravenhage.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 24 maart 2022. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Gemeente Vlissingen, 2 februari 2022

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze,

de burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar

de seretaris, R. Wiskerke

Naar boven