Hogere Waarden Wet geluidhinder Gommerwijk West-West

Logo Enkhuizen

Kennisgeving inzake terinzagelegging ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen maakt bekend dat het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder ten gevolge van verkeerslawaai voor een 12-tal (toekomstige) woningen in Gommerwijk West-west met ingang van 11 februari 2022 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Gelijktijdig met deze ter inzagelegging, ligt het ontwerp uitwerkingsplan en ontwerp exploitatieplan Gommerwijk West-West ter inzage. Het plangebied is gelegen ten westen van Enkhuizen (ten westen van fase 1A) en ligt tussen het Streekbos en de huidige bebouwingsgrens. Het noordelijk deel (9,1 ha.) is gelegen tussen de Haling en het Weelenpad, en het zuidelijk deel (21,5 ha.) is gelegen tussen het Weelenpad en De Gouw. Het doel van deze plannen is om in totaal 510 woningen te realiseren in een parkomgeving waar ‘landschappelijk wonen’ met relatief veel groen en water het centrale thema is.

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen welke binnen een dergelijke zone langs een weg zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

Uit het akoestisch onderzoek, als onderdeel van het uitwerkingsplan, blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de Haling en De Gouw, voor 12 geprojecteerde woningen een hogere geluidbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevel van deze woningen is ten hoogste 54 dB Lden, echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor genoemde 12 woongebouwen, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 54 dB Lden. Hiervoor is een ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder opgesteld.

Wilt u reageren op het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder?

Het ontwerp besluit en de bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage met ingang van 11 februari 2022 tot en met 24 maart 2022. U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

1. U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0388.UWPGommerwijkww-on01, bijlage 11 (akoestisch onderzoek) en bijlage 16 (ontwerp besluit) van het Bijlagenboek Toelichting uitwerkingsplan Gommerwijk West-West;

2. U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoon 0228-360100 of via www.enkhuizen.

Zienswijzen

Tijdens de ter inzage periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijzen over het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder indienen.

Schriftelijk: aan de gemeenteraad van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen. Wij verzoeken u als onderwerp te vermelden ‘zienswijzen ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder Gommerwijk West-West’.

Mondeling: hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, een afspraak te worden gemaakt met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoon 0228-360100.

Informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Eenkoren van het team Gebiedsontwikkeling, telefoon 0228-360100.

 

Naar boven