Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 5 januari 2022, nr. PO/FenV/30574824, houdende wijziging van de Regeling subsidie expertisecentra onderwijszorg CN

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op de artikelen 29, eerste lid, en 69, tweede lid, van de Wet primair onderwijs BES, de artikelen 70, eerste lid, en 150, tweede lid, van de Wet voortgezet onderwijs BES, de artikelen 3.5, tweede lid, en 3.6, eerste lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs BES en artikel 8 van de Regeling subsidie expertisecentra onderwijszorg CN;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING REGELING SUBSIDIE EXPERTISECENTRA ONDERWIJSZORG CN NAAR AANLEIDING VAN LOON-EN PRIJSONTWIKKELING 2021

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het vaste bedrag, als benoemd in het eerste lid, als bedoeld voor het openbare lichaam in Bonaire, komt te luiden‘USD 369.800’.

2. Het vaste bedrag, als benoemd in het tweede lid, als bedoeld voor het openbare lichaam in Sint Eustatius, komt te luiden ‘USD 364.887’.

3. Het vaste bedrag, als benoemd in het tweede lid, als bedoeld voor het openbare lichaam in Saba, komt te luiden ‘USD 283.603’.

4. Het bedrag per leerling en student, bedoeld artikel 6 het vierde lid, komt te luiden ‘USD 440,24’.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2022. Indien de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 31 december 2021, treedt zij in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt zij terug tot en met 1 januari 2022.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

Met deze regeling wordt de loon- en prijsontwikkeling over 2021 verwerkt in de bedragen, voor kalenderjaar 2022 en verder, die gaan naar de expertisecentra onderwijszorg (EOZ) in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De drie EOZ’s in Caribisch Nederland ontvangen met ingang van 2021 subsidie op grond van de Regeling subsidie expertisecentra onderwijszorg CN. Het subsidiebedrag per EOZ bestaat uit een bedrag per EOZ en een bedrag per leerling. Dit bedrag wordt volgens artikel 5, tweede lid, per kalenderjaar vastgesteld, en volgens artikel 5, derde lid, vermenigvuldigd met het aantal ingeschreven leerlingen en studenten op 1 oktober in het voorgaande jaar.

Omdat het bij de EOZ’s om vaste bedragen en bedragen per leerling gaat, kan daar geen direct onderscheid gemaakt worden tussen het loon- en prijsgevoelige gedeelte. Aangezien OCW de budgetten voor prijsaanpassing krijgt in de verhouding loon- en prijsontwikkeling op 85% tegenover 15%, is deze verhouding ook aangehouden in de ophoging van de bedragen. Omdat de loon- en prijsbijstelling wordt verwerkt tot één percentage, is dezelfde verhouding aangehouden in de opbouw van het percentage waarmee de bedragen worden verhoogd. Dit komt gezamenlijk neer op een ophoging van 2,27% op de bedragen van 2021.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven