Kennisgeving mijnbouwmilieuvergunning mijnbouwinstallatie p15-e aan Offshore B.V., Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft aan TAQA Offshore B.V. in Alkmaar een mijnbouwmilieuvergunning verleend voor het wijzigen van de geldende mijnbouwmilieuvergunning. Op 22 december 2022 is hiervan een beschikking aan TAQA Offshore B.V. verstuurd.

De mijnbouwmilieuvergunning van het platform P15-E wordt gewijzigd in verband met het in de lighthouse mode brengen van het platform. Dat wil zeggen dat alle operationele activiteiten op het platform zijn gestaakt. Het platform is daarmee in de laatste fase gebracht voor de definitieve ontmanteling.

Mijnbouwinstallatie P15-E ligt in de Noordzee, in mijnbouwblok P15 van het Nederlandse deel van het continentaal plat, circa 25 kilometer uit de kust, op de geografische coördinaten 52º10’19” NB en 03º52’04” OL (ETRS89).

Het besluit en de andere relevante documenten liggen van 22 december 2022 tot en met 2 februari 2023 ter inzage. U kunt alle documenten inzien op de website www.mijnbouwvergunningen.nl/p15e en tijdens openingstijden op afspraak op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Voor het maken van een afspraak om de documenten in te zien verzoeken wij u eerst contact op te nemen via het e-mailadres mijnbouwvergunningen@minezk.nl. Vermeld daarbij ook het kenmerk V-24177.

Belanghebbenden kunnen tot en met 2 februari 2023 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het kenmerk V-24177.

Naar boven