Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 13 december 2022, kenmerk 4352322, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Cyber Security Raad

De Minister van Justitie en Veiligheid, handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken en Klimaat, de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Minister van Defensie,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2a, eerste lid, van het Instellingsbesluit Cyber Security Raad wordt als volgt gewijzigd:

A

In onderdeel e wordt ‘De heer ir. W. Draijer’ vervangen door: ‘De heer S.J.A. van Rijswijk’.

B

In onderdeel m wordt ‘directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie’ vervangen door: ‘directeur-generaal Economie en Digitalisering’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking op de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 april 2022, voor zover het artikel I, onderdeel B, betreft, onderscheidenlijk tot en met 15 september 2022, voor zover het artikel I, onderdeel A, betreft.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 13 december 2022

De Minister van Justitie en Veiligheid, D. Yeşilgöz-Zegerius

TOELICHTING

Met dit besluit wordt artikel 2a van het Instellingsbesluit Cyber Security Raad, dat de samenstelling van de Cyber Security Raad (hierna: Raad) regelt, aangepast. Reden hiervoor betreft ten eerste de omstandigheid dat inmiddels, na de formatie van het nieuwe kabinet, binnen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (hierna: EZK) een nieuw directoraat-generaal Economie en Digitalisering is ingesteld en dat binnen dat ministerie het beleidsterrein cyber security per 1 april 2022 naar dat directoraat is overgeheveld. Thans is in het eerste lid van genoemd artikel 2a nog bepaald dat van de zijde van het Ministerie van EZK de directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie lid is van de Raad. In verband met het voorgaande is het echter aangewezen om voortaan de directeur-generaal Economie en Digitalisering van dat ministerie lid te laten zijn van de Raad, en artikel 2a, eerste lid, onderdeel m, van het Instellingsbesluit Cyber Security Raad in lijn daarmee aan te passen. Daarnaast wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om artikel 2a, eerste lid, onderdeel e, van laatstgenoemd besluit aan te passen vanwege de omstandigheid dat de heer S.J.A. van Rijswijk bij ministerieel besluit per 15 september 2022 is benoemd als het nieuwe lid namens de financiële sector van de Cyber Security Raad.

Den Haag, 13 december 2022

De Minister van Justitie en Veiligheid, D. Yeşilgöz-Zegerius

Naar boven