Definitief instemmingsbesluit verwijderingsplan Zoetermeer-14, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 13 april 2021 Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V., conform op dat moment geldende wetgeving, een sluitingsplan heeft ingediend voor het mijnbouwwerk Zoetermeer-14, gelegen aan de Meerpolder te Zoetermeer. Het sluitingsplan omvat de verwijdering van het boven- en ondergrondse deel van het mijnbouwwerk. Ingevolge de huidige wetgeving is het verplicht om voor een mijnbouwwerk een verwijderingsplan in te dienen nadat deze buiten werking is gesteld.

Omdat aan het sluitingsplan reeds instemming is verleend en er geen veranderingen zijn gevraagd voor het plan heeft de staatssecretaris, ingevolge artikel 44a, eerste lid, van de Mijnbouwwet, besloten in te stemmen met het sluitingsplan als zijnde verwijderingsplan.

De verwijdering van Zoetermeer-14 dient binnen een redelijke termijn uitgevoerd worden en hiervan dient een rapport over de verwijdering te worden aangeleverd aan de staatssecretaris.

Het besluit en andere relevante stukken liggen ter inzage op www.mijbouwvergunningen.nl/buitenwerkingstelling. Voor inlichtingen kunt u zich melden bij de heer T. Beemster (tel. 070-379 7477) of per e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Naar boven