Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit aanvraag onderzoeksboring Burgemeester Stramanweg te Amsterdam, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft een m.e.r. beoordelingsbesluit genomen over de aanvraag om een onderzoeksboring uit te voeren op de locatie de Burgemeester Stramanweg te Amsterdam.

Energie Beheer Nederland B.V. (verder EBN) wil een omgevingsvergunning aanvragen om een onderzoeksboring te kunnen uitvoeren om te onderzoeken en in te schatten of de ondergrond geschikt is voor aardwarmte op de Burgemeester Stramanweg te Amsterdam, Kadastraal gemeente Ouder-Amstel, Sectie: H nummer 543.

EBN heeft een milieueffectrapportage-beoordelingsbesluit (hierna: m.e.r.-beoordelingsbesluit) nodig voordat er beslist kan worden over deze omgevingsvergunning. In deze kennisgeving leest u meer over de melding, de beoordeling en het besluit.

Wat houdt het verzoek in?

EBN heeft een aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling ingediend om de onderzoeksboring uit te voeren om te onderzoeken en in te schatten of de ondergrond geschikt is om aardwarmte te winnen. Aan de hand van de m.e.r.-aanmeldnotitie en bijlagen beoordeelt de staatsecretaris of de onderzoeksboring belangrijk nadelige effecten kunnen hebben op milieu en natuur en of er daarom een milieueffect rapportage (hierna MER) moet worden opgesteld.

Wie heeft het verzoek getoetst?

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat is bevoegd om over de m.e.r.-beoordeling te beslissen. Gedurende de procedure is advies gevraagd aan het Staatstoezicht op de Mijnen, de gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam en de Provincie Noord-Holland.

Wat is het oordeel in het m.e.r.-beoordelingsbesluit?

Op grond van de gegevens die in de m.e.r.-aanmeldnotitie van EBN staan en de adviezen die zijn ontvangen, is beoordeeld dat er geen MER voor de onderzoeksboring hoeft te worden opgesteld om de omgevingsvergunning aan te mogen vragen.

Hoe kunt u het besluit en de documenten inzien?

De aanmeldingsnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en overige documenten liggen te zijner tijd, tegelijk met de (ontwerp)omgevingsvergunning ter inzage.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie over de procedure rondom het mer-beoordelingbesluit onderzoeksboring Amstelland en vragen kunt u contact opnemen via mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding kenmerk MER-18009.

Naar boven