Regeling van de Minister voor Klimaat en Energie van 29 december 2022, nr. WJZ/ 22555928, tot wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies in verband met de wijziging van de subsidiemodule Advies en ondersteuning verduurzamingsmaatregelen mkb

De Minister voor Klimaat en Energie,

Gelet op artikel 2, eerste lid, van het Kaderbesluit EZK- en LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 4.7.10 van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies wordt ‘1 januari 2023’ vervangen door ‘1 januari 2024’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2023.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 29 december 2022

De Minister voor Klimaat en Energie, R.A.A. Jetten

TOELICHTING

1. Aanleiding

Deze regeling strekt tot wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies in verband met de verlenging van de subsidiemodule Advies en ondersteuning verduurzamingsmaatregelen mkb uit titel 4.7 van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies. Op grond van deze subsidiemodule kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf subsidie krijgen voor advies en ondersteuning bij het nemen van verduurzamingsmaatregelen.

Hernieuwde openstelling van deze subsidiemodule wordt beoogd in het voorjaar van 2023. Daarom is het wenselijk de geldigheid van de module te verlengen. Met deze wijzigingsregeling is de vervaldatum gewijzigd naar 1 januari 2024.

Vanwege oneigenlijk gebruik van de subsidiemodule is de openstelling op 14 juli 2022 tijdelijk gesloten. Om dit gebruik te voorkomen voor de hernieuwde openstelling in 2023 wordt de module nog inhoudelijk aangepast.

2. Regeldruk

De verlenging van de subsidiemodule leidt niet tot wijzigingen van informatieverplichtingen en derhalve ook niet tot een toe- of afname van de regeldruk bij de gebruikers van de subsidiemodule.

3. Voorhang

Het ontwerp van deze regeling is op grond van artikel 4.10, zevende lid, van de Comptabiliteitswet 2016 schriftelijk ter kennis gebracht van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

4. Inwerkingtreding en vaste verandermomenten

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2023. Omdat de regeling niet twee maanden voor inwerkingtreding is gepubliceerd, wordt deels afgeweken van de systematiek van de vaste verandermomenten. Deze systematiek houdt in dat ministeriële regelingen met ingang van de eerste dag van een kwartaal in werking treden en minimaal twee maanden voordien bekend worden gemaakt. Dat kan in dit geval worden gerechtvaardigd, omdat hiermee wordt voorkomen dat de subsidiemodule komt te vervallen. Op het moment van inwerkingtreding van deze wijziging is het niet mogelijk subsidieaanvragen in te dienen, waardoor derden niet worden benadeeld doordat zij niet twee maanden van tevoren kennis konden nemen van de wijziging.

De Minister voor Klimaat en Energie, R.A.A. Jetten

Naar boven