Kennisgeving inspraaktermijn ontwerpbesluit vergunning diepboringen gaswinningsputten Wapse, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De Minister voor Natuur en Stikstof laat weten dat zij van plan is een vergunning te geven voor twee diepboringen op de gaswinningslocatie in Wapse. De vergunning geldt ook voor de voorbereidende werkzaamheden en gaswinning uit de geboorde gaswinningsputten. De vergunning is aangevraagd volgens de Wet natuurbescherming.

Vermilion Energy Netherlands B.V. vraagt de vergunning aan voor deze twee diepboringen op de gaswinningslocatie in Wapse. De activiteiten die Vermilion Energy Netherlands B.V. uitvoert kunnen invloed hebben op Natura 2000-gebieden. Het gaat om Drents-Friese Wold & Leggelderveld, Holtingerveld, Dwingelderveld en Fochteloërveen.

U kunt het ontwerpbesluit van 9 december 2022 tot en met 21 januari 2023 bekijken op www.rvo.nl/vergunning-gaswinning-wapse.

Een zienswijze doorgeven

Wilt u uw mening geven over dit ontwerpbesluit? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze doorgeven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

U kunt een zienswijze doorgeven van 10 december 2022 tot en met 21 januari 2023.

Zienswijze digitaal doorgeven

Geef uw zienswijze door via RVO. Het liefst met het digitale formulier. U vindt het formulier op www.rvo.nl/vergunning-gaswinning-wapse. U kunt uw gegevens op elk moment terugzien in Mijn dossier.

  • U gaat via www.rvo.nl/vergunning-gaswinning-wapse naar de pagina met het formulier.

  • Log in met DigiD (als burger) of eHerkenning niveau 2+ (als organisatie).

  • Volg de stappen in het formulier en klik op versturen.

  • Uw zienswijze is direct bij ons binnen.

U kunt iemand machtigen om de zienswijze voor u door te geven. Dit doet u op www.rvo.nl/zaken-regelen.

Andere manieren van doorgeven

Wilt u uw zienswijze toch op een andere manier doorgeven? Dan kunt u een reactie per post sturen naar:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Afdeling Vergunning & Handhaving

Kenmerk: DGNVLG /22560523

Postbus 40225

8004 DE Zwolle

Zorg ervoor dat uw gegevens compleet zijn. Noem de datum, uw naam en adres in de brief en onderteken uw zienswijze. Vertel om welk ontwerpbesluit het gaat en waarom u het er wel of niet mee eens bent. Geeft u de zienswijze als gemachtigde door? Stuur dan ook een ondertekend bewijs van de machtiging mee. Zijn uw gegevens niet compleet? Dan kan de Minister van LNV uw zienswijze niet meenemen in het definitieve besluit.

Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken. Dit doet u met het Afsprakenformulier mondelinge zienswijze UOV van RVO. Een medewerker belt u binnen 5 werkdagen terug om een afspraak te maken. U kunt ook bellen naar RVO via 088 042 42 42 voor een afspraak. Kies voor optie 1 en daarna voor optie 4.

Na uw zienswijze

De Minister van LNV neemt alle zienswijzen mee in de beoordeling van de vergunningsaanvraag. Wanneer we het definitieve besluit publiceren, krijgt u hier bericht over.

Beroep definitief besluit

Bent u het niet eens met het definitieve besluit? Als belanghebbende kunt u hiertegen in beroep gaan. Bent u geen belanghebbende? Dan kunt u in beroep gaan als u op tijd een zienswijze heeft doorgegeven. Verschilt het definitieve besluit inhoudelijk van het ontwerpbesluit? Dan kunt ook in beroep gaan als u geen belanghebbende bent en geen zienswijze heeft doorgegeven.

Op www.rvo.nl/uov-wet-natuurbescherming leest u meer over de vervolgprocedure en over de regels rondom de beroepsprocedure.

Waar vindt u het ontwerpbesluit?

Van 9 december tot en met 21 januari 2023 kunt u het ontwerpbesluit bekijken op www.rvo.nl/vergunning-gaswinning-wapse. U vindt hier ook de aanvraag en alle belangrijke documenten bij het ontwerpbesluit.

Wilt u de papieren versie van dit ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken inzien? Stuur dan een e-mail met uw naam en adresgegevens naar wetnatuurbescherming@minlnv.nl. Noem in uw e-mail de naam van het ontwerpbesluit. Geef ook aan dat u hiervan graag een papieren versie wilt inzien.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het doorgeven van de zienswijze? Kijk dan op www.rvo.nl/uov-wet-natuurbescherming.

Naar boven