Regeling van de Minister voor Langdurige Zorg en Sport van 25 november 2022, kenmerk 3470775-1039982-CZ, houdende wijziging van de Regeling zorgverzekering in verband met verhoging van het subsidieplafond

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport,

Gelet op artikel 70a, eerste lid, van de Zorgverzekeringswet;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling zorgverzekering wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 6.2.4, vierde lid, wordt ‘€ 378’’ vervangen door ‘€ 396’’.

B

In artikel 6.2.5, eerste lid, wordt ‘over het kalenderjaar 2022 € 3.729.000’ vervangen door ‘over het kalenderjaar 2023 € 3.898.000’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2023.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport, C. Helder

TOELICHTING

1. Algemeen

De subsidieregeling anonieme e-mental health (paragraaf 6.2 van de Regeling zorgverzekering) stelt het Zorginstituut in staat om aan instellingen voor geestelijke gezondheidszorg verslavingszorg subsidie te verstrekken voor het door middel van internetinterventies verlenen van geestelijke gezondheidszorg ten behoeve van personen die om psychische redenen noodzakelijkerwijs anoniem moeten zijn. Deze noodzaak voor anonimiteit komt meestal voort uit angst of schaamte om zich bij een behandelaar bekend te maken. Het betreft Zvw-zorg die door de behandelaar vanwege het anonieme karakter niet bij de zorgverzekeraar gedeclareerd kan worden.

Met deze wijzigingsregeling wordt het maximum subsidiebedrag per volledige interventie en het subsidieplafond voor het verstrekken van subsidie voor anonieme e-mental health in de Regeling zorgverzekering aangepast.

Het betreft een jaarlijkse indexering van het maximum subsidiebedrag per volledige interventie en een jaarlijkse indexering van het subsidieplafond.

2. Gevolgen voor de regeldruk

Deze regeling heeft – behoudens eenmalige kennisnemingskosten – geen gevolgen voor de regeldruk heeft.

3. Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2023. Ondanks dat er geen twee maanden zitten tussen de publicatietermijn en inwerkingtreding, zoals het beleid op het gebied van vaste verandermomenten voorschrijft, is toch gekozen voor inwerkingtreding op 1 januari 2023 omdat deze bedragen en percentages per jaar worden vastgesteld.

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport, C. Helder

Naar boven