Regeling van de Minister voor Langdurige Zorg en Sport van 24 november 2022, kenmerk 3466196-1039473-S, houdende wijziging van de Regeling specifieke uitkering stimulering sport en de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties in verband met de toevoeging van een subsidieplafond voor 2023

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport,

Gelet op artikelen 3 en 5 van de Kaderwet VWS-Subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling specifieke uitkering stimulering sport wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 6 wordt, onder vernummering van het vijfde lid tot het zesde lid, een lid ingevoegd, luidende:

  • 5. Het uitkeringsplafond voor het jaar 2023 bedraagt € 184.000.000.

ARTIKEL II

De Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt in het onderdeel Minister, ‘Minister voor Medische Zorg’ vervangen door ‘Minister voor Langdurige Zorg en Sport’.

B

In artikel 7 wordt, onder vernummering van het vierde lid tot het vijfde lid, een lid ingevoegd, luidende:

  • 4. Het subsidieplafond bedraagt voor het subsidiejaar 2023 € 77.000.000.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2023.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport, C. Helder

TOELICHTING

De onderhavige regeling strekt tot wijziging van de Regeling specifieke uitkering stimulering sport en de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties. De wijziging betreft de toevoeging van het uitkeringsplafond voor 2023 naar respectievelijk € 184 mln. en € 77 mln.

Het uitkeringsplafond voor de Regeling specifieke uitkering stimulering sport en voor de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld vanwege loon- en prijsbijstellingen.

Voor de Regeling specifieke uitkering stimulering sport zijn de in 2022 ingediende aanvragen van de gemeenten geanalyseerd en op basis van de verwachte realisatie van de uitkeringen over het jaar 2022 wordt het plafond voor het jaar 2023 vastgesteld. Voor de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties is het nieuwe plafond over het jaar 2023 gebaseerd op de aanvragen van de amateursportorganisaties uit het jaar 2022. Het beschikbare budget over het jaar 2022 is niet overvraagd en daarom is de verwachting dat het plafond voor het jaar 2023 na de loon- en prijsbijstelling voldoende is.

Doordat de loon- en prijsbijstellingen over het jaar 2023 pas laat bekend gemaakt zijn, kon het plafond voor beide regelingen over het jaar 2023 niet eerder bijgesteld worden.

In de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties stond in artikel 1, in het onderdeel Minister, nog de ‘Minister voor Medische Zorg’ genoemd. Dit is aangepast naar de ‘Minister voor Langdurige Zorg en Sport’.

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport, C. Helder

Naar boven