Kennisgeving besluit uitstel indieningstermijn verwijderingsplannen NAM, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 28 januari 2022 heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij te Assen een melding buiten werking ingediend voor de mijnbouwwerken en putten welke tussen 2003 en 2022 buiten werking zijn gesteld. Een overzicht van deze mijnbouwwerken en putten is de vinden op www.mijnbouwvergunningen.nl/buitenwerkingstelling. Op basis van artikel 44, derde lid, van de Mijnbouwwet is NAM verplicht om voor 1 januari 2023 voor alle 74 mijnbouwwerken en de bijbehorende putten verwijderingsplannen aan te leveren.

NAM heeft aangegeven dat er niet voldoende materieel is om deze termijn aan te houden voor alle mijnbouwwerken en heeft hierom op grond van artikel 167e, tweede lid, van de Mijnbouwwet de Staatssecretaris verzocht om de uiterlijke indieningstermijn te verlengen tot uiterlijk 1 januari 2026.

De Staatssecretaris heeft besloten in te stemmen met dit verzoek, onder de voorwaarden:

  • I. NAM dient jaarlijks voor 1 januari van het komende jaar, met ingang van 1 januari 2023, aan te geven welke verwijderingsplannen verwerkt zullen worden, hierbij moeten minimaal 15 locaties worden aangewezen. Uit deze planning moet blijken dat NAM de deadline van 1 januari 2026 aanhoudt;

  • II. De Staatssecretaris kan wijzigingen afdwingen in deze planning indien dit voor het komende jaar belangrijk is.

Het besluit is ter inzage op de website: www.mijnbouwvergunningen.nl/buitenwerkingstelling. Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken voor 6 januari 2023 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer T. Beemster (tel. 070-379 7477) of per e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl.

Naar boven