Kennisgeving besluit omgevingsvergunning inrichting Nieuwehorne-1, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat aan Vermilion Energy Netherlands B.V. te Harlingen, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteiten ‘oprichten en in werking hebben van een inrichting of mijnbouwwerk’ en het ‘bouwen van een bouwwerk’ voor de inrichting Nieuwehorne-1. De inrichting Nieuwehorne-1 is gelegen aan de Vogelweide ten zuiden van de kern Nieuwehorne in de gemeente Heerenveen, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Mildam, sectie M, nummer 389.

De omgevingsvergunning betreft het plaatsen van gasproductie installaties en het in productie nemen van de bestaande putten NWH-01 en NWH-02. Tevens omvat de omgevingsvergunning het plaatsen van 80 zonnepanelen op het inrichtingsterrein.

Op het ontwerpbesluit dat van 6 september 2022 t/m 18 oktober 2022 ter inzage lag bij de gemeente Heerenveen zijn geen zienswijzen of adviezen ingediend.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 24 november 2022 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Heerenveen. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. Wij adviseren u voor de inzage van dit besluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel.14 053). Tevens kunt u het besluit en de onderliggende stukken inzien op www.mijnbouwvergunninge.nl/nieuwehorne-1 (en/of klik boven in de menubalk van de website, op: ‘Nu ter inzage’)

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer E.M. Smit (tel. 070-379 6223) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en/of stuur een e-mail naar: mijnbouwvergunningen@minezk.nl (o.v.v. kenmerk: V-21174).

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van de ter inzage legging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen.

Naar boven