Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 25 november 2022, nr. 2022-0000219620, houdende de benoeming van de leden van de Adviescommissie beroepsziekten door blootstelling aan gevaarlijke stoffen (Benoemingsbesluit Adviescommissie Lijst beroepsziekten)

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 3, tweede lid, en artikel 5 van het Instellingsbesluit Adviescommissie Lijst beroepsziekten;

Besluit:

Artikel 1. Benoeming leden-deskundigen

Tot leden-deskundigen van de Adviescommissie beroepsziekten door blootstelling aan gevaarlijke stoffen worden voor de periode van drie jaren benoemd:

De heer D.J.J. Heederik (voorzitter)

Mevrouw F.G Schaafsma

De heer H.F. van der Molen

Mevrouw S. Peters

De heer J.M. Rooijackers

Mevrouw A.S.A.M. van der Burght

Artikel 2. Benoeming plaatsvervangend leden-deskundigen

Tot plaatsvervangend leden-deskundigen van de Adviescommissie Lijst beroepsziekten worden voor de periode van drie jaren benoemd:

De heer R.C.H Vermeulen

Mevrouw S.W. Franklin.

De heer E.L.P.J. Tielemans

De heer A.J. van der Beek

De heer R. Houba

Artikel 3. Vergoeding

  • 1. De (plaatsvervangend) voorzitter en de (plaatsvervangend) leden-deskundigen (met uitzondering van het door het RIVM voorgedragen lid en plaatsvervangend lid) ontvangen – indien zij daarvan gebruik wensen te maken – per vergadering een vergoeding voor zover zij niet vallen onder de uitzondering van artikel 2, derde lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en hiermee niet het in artikel 6, eerste lid, van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies bedoelde maximumbedrag overschrijden.

  • 2. De vergoeding per vergadering van de (plaatsvervangend) leden-deskundigen bedraagt 3% van het maximum van salarisschaal 18 zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst die is gesloten voor de ambtenaren die krachtens een arbeidsovereenkomst met de Staat werkzaam zijn.

  • 3. De vergoeding per vergadering van de (plaatsvervangend) voorzitter bedraagt 130% van de hoogte van de vergoeding per vergadering die aan de (plaatsvervangend) leden-deskundigen is toegekend.

Artikel 4. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op het tijdstip waarop het Instellingsbesluit Adviescommissie Lijst beroepsziekten in werking treedt.

Artikel 5. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Benoemingsbesluit Adviescommissie Lijst beroepsziekten.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, C.E.G. van Gennip

TOELICHTING

Er is een Adviescommissie Lijst beroepsziekten. Dit besluit voorziet in de benoeming en de vergoeding van de (plaatsvervangend) voorzitter en (plaatsvervangend) leden-deskundigen van de Adviescommissie Lijst beroepsziekten.

In artikel 2 is geregeld dat de (plaatsvervangend) voorzitter en (plaatsvervangend) leden-deskundigen, in overeenstemming met de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies, een vergoeding per vergadering ontvangen.

Op grond van artikel 2, tweede lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies kunnen de (plaatsvervangend) voorzitter en (plaatsvervangend) leden-deskundigen een vergoeding ontvangen van reis- en verblijfskosten.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, C.E.G. van Gennip

Naar boven