Besluit van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 24 november 2022, nr. IENW/BSK-2022/276318, tot wijziging van het Besluit erkende organisaties Schepenwet in verband met het actualiseren van de erkende organisaties en keuringsinstanties

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Transport, Integriteit, Natuur, en Ouderenzaken van Aruba, de Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning van Curaçao en de Minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie van Sint Maarten;

Gelet op artikel 6, tweede lid, van de Schepenwet, alsmede de artikelen 23, eerste lid, en 48, tweede lid, van het Schepenbesluit 2004;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Artikel 2 van het Besluit erkende organisaties Schepenwet wordt als volgt gewijzigd:

1. Het tweede lid, onderdelen a en b, komen te luiden:

  • a. Peerbolte Lifesaving V.O.F. te Warffum;

  • b. Survitec Safety Solutions Netherlands B.V. te Rotterdam;

2. In het derde lid vervallen de onderdelen a en e, onder verlettering van de onderdelen b tot en met d tot a tot en met c, en van onderdeel f tot onderdeel e.

3. In het vierde, vijfde en zevende lid wordt ‘Register Holland Classebureau Zeevaart B.V. te Steenwijk’ vervangen door ‘Register Holland Classebureau Zeevaart B.V. te Harlingen’.

4. Aan het zesde lid wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel g door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • h. Viking Life-Saving Equipment BV te Rotterdam.

5. In het achtste lid vervalt onderdeel c, onder verlettering van onderdeel d tot c.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant, in het Afkondigingsblad van Aruba, in het Publicatieblad van Curaçáo en in het Afkondigingsblad van Sint Maarten worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, afdeling Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, postbus 20901, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (datum en nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen;

  • e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt.

Het niet voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het bezwaarschrift.

Een bezwaarschrift kan uitsluitend schriftelijk worden ingediend, dat wil zeggen per gewone post en niet per e-mail.

Machtigt u iemand om namens u bezwaar te maken? Stuur dan ook een kopie van de machtiging mee. Bij indiening van een bezwaarschrift namens een rechtspersoon, dient u documenten mee te sturen (origineel uittreksel uit het handelsregister en/of een kopie van de statuten van de rechtspersoon) waaruit blijkt dat u bevoegd bent namens de rechtspersoon op te treden.

TOELICHTING

In het Besluit erkende organisaties Schepenwet worden bij of krachtens de Schepenwet natuurlijke of rechtspersonen als erkende organisaties aangewezen. Het betreft bijvoorbeeld de aanwijzing van keuringsinstanties voor reddingsmiddelen of organisaties bevoegd tot het verrichten van bijzondere onderzoeken.

Met onderhavig besluit wordt artikel 2 van het Besluit erkende organisaties Schepenwet gewijzigd. De aanleiding van deze wijziging is de noodzaak enkele gegevens van de organisaties te actualiseren. De namen van drie rechtspersonen zijn aangepast om deze in lijn te brengen met de statutaire naam. Daarnaast wordt een nieuwe rechtspersoon aangewezen als keuringsinstantie voor reddingsmiddelen, en wordt van twee rechtspersonen op eigen verzoek de aanwijzing ingetrokken.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

Naar boven