Regeling van de Minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs van 25 oktober 2022, nr. VO/34250875, houdende wijziging van de Regeling aanwijzing internationale en buitenlandse scholen in verband met de wijziging van een internationale accreditatieorganisatie op de lijst met erkende organisaties

De Minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs,

Gelet op artikel 1a, eerste lid, van de Leerplichtwet 1969;

Besluit:

ARTIKEL I

In bijlage 1 bij artikel 4 van de Regeling aanwijzing internationale en buitenlandse scholen wordt in de alfabetische volgorde ingevoegd:

Council of International Schools

Leiden, Netherlands

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 april 2011.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs, A.D. Wiersma

TOELICHTING

Met deze wijziging van de Regeling aanwijzing internationale en buitenlandse scholen (hierna: de Regeling) wordt de Council of International Schools uit Leiden (hierna: CIS) toegevoegd aan bijlage 1 bij artikel 4 van de Regeling. Hiermee wordt mogelijk gemaakt dat niet-bekostigde scholen die geaccrediteerd zijn of worden door CIS kunnen worden aangewezen als scholen waaraan leerlingen hun leerplicht kunnen vervullen. De aanleiding voor het wijzigen van de CIS aan bijlage 1 van de regeling is ingegeven door een verzoek daartoe van CIS in verband met een omissie in de bijlage van de regeling. CIS had bij de totstandkoming van de Regeling in 2011 al deel moeten uitmaken van bijlage I bij artikel 4, maar is bij de totstandkoming van de lijst in die bijlage per abuis verdwenen uit die lijst.

Uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid

Deze wijzigingsregeling is aan DUO voorgelegd voor een beoordeling van de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid. Deze wijziging van de Regeling heeft geen gevolgen voor de uitvoerbaarheid of handhaafbaarheid.

Administratieve lasten

Deze regeling heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten.

Vaste verandermomenten en terugwerkende kracht

Omdat tot op heden in de uitvoering wel is gehandeld alsof CIS in de lijst was opgenomen, is het wenselijk de wijziging al na de datum van publicatie van de Staatscourant in werking te laten treden. Om die reden wordt ook terugwerkende kracht verleend tot 1 april 2011, de datum van inwerkingtreding van de Regeling, aan deze wijziging.

De Minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs, A.D. Wiersma

Naar boven