Kennisgeving besluit vergunning Ontgrondingenwet baggeronderhoud van de vaargeul van de Westerschelde, Rijkswaterstaat

Machtiging Ontgrondingenwet

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Bij besluit van 20 januari 2022 is aan Vlaams gewest, departement Mobiliteit en Openbare werken te Antwerpen vergunning ingevolge de Ontgrondingenwet verleend voor het voortzetten van het baggeronderhoud van de vaargeul van de Westerschelde. Vooruitlopend op de inwerkingtreding van de vergunning, is bij besluit van 27 januari 2022, op grond van artikel 12 van de Ontgrondingenwet onder voorwaarden een machtiging verleend voor het starten met de uitvoering van de ontgrondingen c.q. baggerwerkzaamheden vanaf 12 februari 2022.

Terinzagelegging

Vanaf 2 februari 2022 tot en met 15 maart 2022 wordt een ieder die dat wenst in de gelegenheid gesteld de aanvraag, het besluit en andere van belang zijnde stukken in te zien. Daartoe bestaan de volgende mogelijkheden:

  • 1. Op verzoek kan Rijkswaterstaat u de stukken per e-mail toezenden. Uw verzoek kunt u per e-mail sturen aan ZD-vergunningen@rws.nl.

  • 2. Daarnaast bestaat de mogelijkheid, op voorafgaande afspraak, de stukken te komen inzien op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg. Hiervoor kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening, telefoon: 088-7974600.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit tot en met 15 maart 2022 een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en gezonden aan de hoofdingenieur-directeur van de Rijkswaterstaat Zee en Delta, afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

Voorlopige voorziening

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt ingesteld, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20 019, 2500 EA ’s-Gravenhage of via het digitaal loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Actuele informatie over het verzoek om voorlopige voorziening vindt u op: https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/voorlopige/

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan men zich telefonisch wenden tot de afdeling Vergunningverlening: 088-7974600.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zee en Delta M.P. Ardon MCPm

Naar boven