Kennisgeving ontwerptracébesluit Zuidasdok wijziging 2022

Van woensdag 30 november 2022 tot en met dinsdag 10 januari 2023 kan iedereen een zienswijze indienen over het ontwerptracébesluit Zuidasdok wijziging 2022. In deze kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen.

Algemeen

Op 18 maart 2016 heeft de toenmalige Minister van Infrastructuur en Milieu in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken, het Tracébesluit Zuidasdok vastgesteld.

Het Tracébesluit Zuidasdok voorziet in:

  • het verbreden van de A10 Zuid;

  • het aanpassen van de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel;

  • dat de A10 Zuid ter hoogte van het centrumgebied van de Zuidas in een noordelijke tunnel (lengte ca. 1,1 km) en een zuidelijke tunnel (lengte ca. 1 km) komt te liggen.

Bij de voorbereiding van de realisatie, tijdens de uitwerking van het ontwerp, is een aantal afwijkingen van het Tracébesluit aan de orde gekomen. Ook is er een aantal aanvullende maatregelen nodig die bij het vaststellen van het Tracébesluit niet bekend waren. Een wijziging van het Tracébesluit is nodig om deze afwijkingen en aanvullende maatregelen door te voeren. Daarom is een ontwerptracébesluit Zuidasdok wijziging 2022 opgesteld.

Belangrijkste afwijkingen en aanvullingen ontwerptracébesluit Zuidasdok wijziging 2022

  • Het verder doortrekken van de open tunnelbak aan beide zijden van de zuidelijke tunnel. Dit is nodig vanwege de specifieke grondwatersituatie bij de tunnelmonden van de zuidelijke rijbaan.

  • Het doorvoeren van een aantal maatregelen waardoor de verkeersveiligheid en de verkeersdoorstroming (en daarmee de verkeersveiligheid) verbeteren.

  • Het verplaatsen van wachtplaatsvoorzieningen en een *geleidewerk voor de scheepvaart ten zuiden van de Schinkelbruggen. Deze aanpassing is nodig voor de vaarwegveiligheid.

  • Het inrichten van het gedeelte van de Ouderkerkerdijk dat binnen het Tracébesluit ligt, als een fietsstraat met auto te gast.

  • Voor het overbruggen van hoogteverschillen kunnen op plaatsen waar in het Tracébesluit taluds staan weergegeven ook grondkerende constructies worden toegepast.

U kunt uw zienswijze geven over het ontwerptracébesluit Zuidasdok wijziging 2022. Het Tracébesluit 2016 blijft van kracht.

  • * Is een constructie waarmee schepen worden afgeremd als ze een brug of sluis naderen of dreigen aan te varen.

UW ZIENSWIJZE IS WELKOM

Een zienswijze indienen kan op drie manieren, vanaf woensdag 30 november 2022 tot en met dinsdag 10 januari 2023. U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

DIGITAAL

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze de website van Platform Participatie.

MONDELING

Voor het noteren van uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 070 456 96 07.

POST

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, directie Participatie

O.v.v. Zuidasdok wijziging 2022

Postbus 20901

2500 EX Den Haag

TELEFONISCH SPREEKUUR

U bent welkom om vragen over het ontwerptracébesluit Zuidasdok wijziging 2022 te stellen tijdens ons telefonisch spreekuur op 13 december 2022 van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Hiervoor kunt u contact opnemen met de directie Participatie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, telefoon 070 456 96 07.

De medewerker kan op 13 december 2022 een telefonische afspraak inplannen met een deskundige van het project.

INFORMATIEPUNT DIGITALE OVERHEID

De Informatiepunten Digitale Overheid zijn er voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het zaken doen met de overheid. De Informatiepunten zijn ondergebracht in de bibliotheken. Daarmee zijn ze laagdrempelig en kunnen mensen er makkelijk binnenlopen. U kunt hier ondersteuning vragen over websites van de overheid, bijvoorbeeld voor het digitaal raadplegen van documenten behorend bij dit project.

Vraag bij uw lokale bibliotheek naar de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Informatiepunt Digitale Overheid.

DOCUMENTEN BEKIJKEN

Alle documenten staan vanaf woensdag 30 november 2022 op de website van Platform Participatie. Op papier kunt u de documenten van woensdag 30 november 2022 tot en met dinsdag 10 januari 2023 tijdens reguliere openingstijden bekijken bij:

  • Amsterdam Zuidas Informatiecentrum, Strawinskylaan 59, Amsterdam, telefoon 0800 50 65.

  • Gemeente Ouder-Amstel, Dorpsplein 60, Duivendrecht, telefoon 020 496 21 21.

  • Rijkswaterstaat West Nederland Noord, Toekanweg 7, Haarlem, telefoon 088 797 45 00.

Let op: in de kerstperiode kunnen de openingstijden afwijken.

VERVOLG

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat betrekt de zienswijzen bij de verdere besluitvorming. De zienswijzen worden beantwoord in een reactienota. De reactienota wordt gepubliceerd als het wijzigingstracébesluit is vastgesteld. Als u een zienswijze heeft ingediend, krijgt u bericht over het verschijnen van de reactienota en het vastgestelde besluit.

INFORMATIE

Meer informatie op de website van Platform Participatie en Zuidasdok. Vragen over het project? Bel telefoonnummer 0800 8002 (Rijkswaterstaat) of mail naar contact@zuidas.nl. Vragen over de procedure? Bel telefoonnummer 070 456 96 07, directie Participatie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Naar boven