Regeling van de Minister voor Langdurige Zorg en Sport van 25 oktober 2022, kenmerk 3439309-1035445-LZ, houdende wijziging van de Subsidieregeling houdende wijziging van de Regeling subsidiëring Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling Langdurige Zorg

De Minister van Langdurige Zorg en Sport

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling Regeling subsidiëring Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Langdurige Zorg wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 5 wordt ‘31 december 2022’ vervangen door ‘30 juni 2023’.

B

In artikel 9 wordt ‘1 januari 2023’ vervangen door ‘1 juli 2023’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 november 2022.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport, C. Helder

TOELICHTING

Algemeen

De onderhavige regeling strekt tot wijziging van de Regeling subsidiëring Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Langdurige Zorg (hierna: de Subsidieregeling). De wijziging is ingegeven door de ophanden zijnde vervaldatum van de Subsidieregeling met ingang van 1 januari 2023.

Met name vanwege technische beperkingen bleek het voor de in de Subsidieregeling bedoelde zorginstellingen en de betrokken ICT-leveranciers niet mogelijk om de technische benodigdheden te realiseren en kwalificeren en daarmee om vóór 1 januari 2023 uitvoering te hebben gegeven aan de subsidiabele activiteiten. Naar verwachting zal dat wel mogelijk zijn vóór de nieuwe datum van 1 juli 2023, vanwaar deze eenmalige verlenging.

Gevolgen voor regeldruk

Er zijn geen gevolgen voor de regeldruk.

Staatssteun

Deze wijziging maakt de eerdere conclusie aangaande de staatssteun niet anders.

Artikelsgewijze toelichting

Artikel II

De regeling treedt in werking met ingang van 1 november 2022. Dit moment wijkt af van de vaste verandermomenten die zijn genoemd in de Aanwijzingen voor de regelgeving, aanwijzing 4.17. De reden om hiervan af te wijken is om de subsidieontvangers zo snel mogelijk de mogelijkheid te geven om een aanvraag tot herziening te doen voor de lopende subsidies. Een eerdere inwerkingtreding dan op het volgende vaste verandermoment (1 januari) werkt in dit geval dus louter begunstigend.

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport, C. Helder

Naar boven