Kennisgeving Besluit vergunning Waterwet (Wtw) herinrichting Willemspolder Neder-Betuwe

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten een watervergunning aan Dekker Grondstoffen B.V. te IJzendoorn te verlenen. De vergunning heeft betrekking op het herinrichten van de Willemspolder, gelegen aan de rechteroever van de Waal tussen kmr 907.000 en kmr 910.000 in de gemeente Neder-Betuwe.

 

Het project

Het project Willemspolder fase 1 is een zand- en kleiwinningsproject voor de winning vanoppervlaktedelfstoffen die bijdragen aan de regionale en landelijke bouwgrondstoffenbehoefte. Het plan voor de Willemspolder levert ook een substantiële bijdrage aan hoogwaterveiligheid, natuur- en landschapsontwikkeling en biedt kansen voor recreatieve voorzieningen en duurzame energie. Het vormt een eerste fase van de ontwikkeling van de Willemspolder als totaal.

 

Procedure

Op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten is de coördinatieregeling van de Ontgrondingenwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat alle uitvoeringsbesluiten van verschillende bevoegde gezagen, de provincie Gelderland, de gemeente Neder-Betuwe en de Minister van Infrastructuur en Waterstaat worden voorbereid en bekendgemaakt volgens de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Als onderdeel van die procedure is eerst een ontwerpbesluit bekendgemaakt, waartegen zienswijzen konden worden ingediend. Vervolgens is het definitieve besluit opgesteld, waarin de zienswijzen zijn verwerkt.

 

Terinzagelegging

Het definitieve besluit met bijbehorende stukken ligt van 20 oktober 2022 tot en met 30 november 2022 ter inzage bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66, Arnhem. U kunt contact opnemen met afdeling Vergunningverlening via het e-mailadres on-vergunningen@rws.nl om de stukken digitaal op te vragen of om een afspraak te maken om de stukken fysiek in te zien. Het besluit met bijbehorende stukken is ook beschikbaar op het Rijkswaterstaat publicatie platform via de website: https://open.rws.nl/ter-inzage/vergunningen

 

Beroep

Gedurende zes weken bestaat de mogelijkheid schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor diegenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het betreffende ontwerpbesluit. Indien geen zienswijze tegen het betreffende ontwerpbesluit is ingediend, dient men belanghebbende te zijn bij het betreffende besluit:

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

 

Ook bestaat de mogelijkheid voor natuurlijke personen om digitaal beroep in te stellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website www.raadvanstate.nl.

 

Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht dient het beroepschrift ten minste te bevatten:

  • -

    de naam en het adres van de indiener;

  • -

    de dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht;

  • -

    de gronden van het beroep.

 

Crisis- en herstelwet

Let erop dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dat heeft onder meer tot gevolg dat in het beroepschrift de gronden van beroep vermeld moeten staat. Daarvoor wordt geen uitstel verleend. Verder betekent het dat:

-   de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld;

-   de Raad van State in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet over eventueel ingestelde beroepen.

 

Voorlopige voorziening

De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Is er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht. Wanneer een verzoek om voorlopige voorziening wordt toegewezen, treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. Voor de ontvankelijkheid van het verzoek een voorlopige voorziening te treffen, is het van belang dat:

  • -

    een afschrift van het beroepschrift wordt toegezonden;

  • -

    gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed.

Het verzoekschrift dient aan dezelfde vereisten als het beroepschrift te voldoen (artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht).

 

Griffierecht

Aan de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. Meer informatie hierover is te vinden op www.raadvanstate.nl.

 

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u contact

Opnemen met Rijkswaterstaat Oost-Nederland via het e-mailadres on-vergunningen@rws.nl.

 

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland,

 

 

 

mevr. Mr. M. Witte

Naar boven