Kennisgeving onttrekking aan het openbaar verkeer van de bij het Rijk in onderhoud zijnde invoegstrook op de rijksweg A2 vanuit de Belgische grens richting Eijsden (van km 272,8 tot km 272,2), gelegen in de gemeente Eijsden-Margraten, Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, gelet op het bepaalde in artikel 3:42, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Bij koninklijk besluit van 3 oktober 2022, nr. 2022002117, is besloten om de bij het Rijk in onderhoud zijnde invoegstrook op de rijksweg A2 vanuit de Belgische grens richting Eijsden (van km 272,8 tot km 272,2) in de gemeente Eijsden-Margraten aan het openbaar verkeer te onttrekken.

Op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht heeft het ontwerpbesluit zes weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de terinzagelegging zijn geen zienswijzen ontvangen.

Terinzagelegging

Een afschrift van bovengenoemd besluit en de bijbehorende tekening liggen ter inzage van 25 oktober 2022 tot en met 5 december 2022, op de volgende locaties:

  • Gemeente Eijsden-Margraten, op het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten (de openingstijden zijn te raadplegen op de website van de gemeente);

  • op het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Ceramique 125 te Maastricht op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur;

Beroep

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na de dag, waarop dit besluit is bekendgemaakt, een beroepschrift worden ingediend bij de sector bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied, waarin u, de indiener van het beroepschrift, uw woonplaats heeft. Indien een beroepschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de hiervoor bedoelde rechtbank. Overige relevante informatie over het indienen van een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening kunt u vinden in het besluit onder “mededelingen”.

Utrecht, 24 oktober 2022

Naar boven