Kennisgeving terinzagelegging ontwerpbesluiten fase 2 Net op zee IJmuiden Ver Beta, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Van vrijdag 21 oktober tot en met donderdag 1 december 2022 liggen voor het project Net op zee IJmuiden Ver Beta de ontwerpbesluiten fase 2 ter inzage. In deze periode kunt u hierop reageren.

Project

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de landelijk beheerder van het hoogspanningsnet TenneT werken samen aan het project Net op zee IJmuiden Ver Beta. Via deze ondergrondse hoogspanningsverbinding wordt de duurzame energie, die in de toekomst op zee wordt opgewekt in het nieuwe windenergiegebied IJmuiden Ver, naar de Maasvlakte getransporteerd.

Waarom is dit project nodig?

Door het gebruik van olie, kolen en aardgas warmt de aarde op en verandert ons klimaat. Om dit tegen te gaan, stapt Nederland over op duurzame energie uit wind, zon en aardwarmte. Voor deze overstap zijn aanpassingen aan ons elektriciteitsnet nodig, zoals extra aansluitingen voor windmolenparken op zee naar het vasteland.

Procedure

Op de besluitvorming over het project is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. In fase 2 van deze procedure liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage:

  • Melding Activiteitenbesluit met maatwerkvoorschriften. Voor de realisatie van het converterstation op de Maasvlakte is een aantal maatwerkvoorschriften opgesteld.

  • Omgevingsvergunning voor het bouwen van een converterstation op de Maasvlakte.

De besluiten uit fase 1 zijn inmiddels onherroepelijk. U kunt deze desgewenst nog raadplegen via de hieronder genoemde website.

Wilt u reageren?

U kunt van vrijdag 21 oktober tot en met donderdag 1 december 2022 reageren op de ontwerpbesluiten fase 2. Dit heet het indienen van een zienswijze. In deze periode zijn de documenten met informatie over de ontwerpbesluiten online te bekijken op www.rvo.nl/net-op-zee-ijmuiden-ver-beta. Op papier kunt u de documenten tijdens reguliere openingstijden bekijken bij het Ministerie van EZK.

U kunt op drie manieren reageren. U ontvangt een ontvangstbevestiging.

  • Digitaal: via de website www.rvo.nl/net-op-zee-ijmuiden-ver-beta

  • Post:

    Bureau Energieprojecten

    Inspraakpunt Net op zee IJmuiden Ver Beta

    Postbus 111

    9200 AC Drachten

  • Telefonisch op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur via telefoonnummer 070 379 89 79.

Wat is het vervolg?

De ontvangen reacties worden bekeken bij het nemen van de definitieve besluiten. Wanneer u niet reageert op de ontwerpbesluiten, kunt u later alleen reageren op de definitieve besluiten als deze tegen uw belangen ingaan.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Net op zee IJmuiden Ver Beta en alle bijbehorende documenten vindt u op www.rvo.nl/net-op-zee-ijmuiden-ver-beta. Heeft u vragen over de procedure? Bel dan met telefoonnummer 070 379 89 79.

Naar boven