Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning inrichting Gasbuffer Zuidwending, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 15 september 2022 heeft EnergyStock B.V., te Groningen, een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de activiteit het milieuneutraal veranderen van de inrichting Gasbuffer Zuidwending, gelegen in de gemeente Veendam, op de percelen kadastraal bekend, gemeente Veendam, sectie P, nummers 457, 1074, 1087 en 1198.

De vergunningaanvraag betreft de uitzendcapaciteit te verhogen met de bestaande installaties.

Deze verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan volgens de geldende omgevingsvergunning is toegestaan (milieuneutraal veranderen).

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure van 8 weken (artikel 3.7, Wabo), waarbinnen een besluit wordt genomen. Ten behoeve van een goede beoordeling heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat besloten om, met inachtneming van artikel 3.9, lid 2, Wabo, de beslistermijn van acht weken eenmaal met zes weken te verlengen.

Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit.

Tot en met 27 oktober 2022 kunnen belanghebbenden zienswijzen met betrekking tot deze omgevingsvergunningaanvraag schriftelijk, via de mail of mondeling kenbaar maken.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Warmte en Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

mijnbouwvergunningen@minezk.nl

o.v.v. V-33173 Aardgasbuffer Zuidwending

Voor inlichtingen over de aanvraag kunt u terecht door een email te sturen naar minbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van V-33173 aardgasbuffer Zuidwending.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Warmte en Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

mijnbouwvergunningen@minezk.nl

Naar boven