Kennisgeving besluit De Arne, Rijkswaterstaat

Ontgrondingenwet

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Bij besluit van 6 oktober 2022 is aan Watersportbedrijf De Arne te Arnemuiden vergunning ingevolge de Ontgrondingenwet verleend voor het het ontgronden (verdiepen) van de waterbodem in het Veerse Meer ten behoeve van een nieuw te realiseren steiger.

Terinzagelegging

Vanaf 12 oktober tot en met 22 november 2022 wordt een ieder die dat wenst in de gelegenheid gesteld het besluit in te zien. Daartoe bestaan de volgende mogelijkheden:

  • 1. Op verzoek kan Rijkswaterstaat u de stukken per e-mail toezenden. Uw verzoek kunt u per e-mail sturen aan ZD-vergunningen@rws.nl. Daarnaast bestaat de mogelijkheid, op voorafgaande afspraak, de stukken te komen inzien op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg. Hiervoor kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening, telefoon: 088-7974600.

  • 2. De stukken liggen gedurende de openingstijden ter inzage bij de publieksbalie van de gemeente Middelburg.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan tot en met 22 november 2022 beroep worden ingesteld door:

  • a. belanghebbenden;

  • b. niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt of redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend;

  • c. adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp.

Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of via het digitaal loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Actuele informatie over in beroep gaan vindt u op: www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit beroep wordt ingesteld, gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, wnd. hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zee en Delta E. Erdtsieck

Naar boven