Kennisgeving besluit omgevingsvergunning inrichting Zoutfabriek Harlingen, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat doet de volgende kennisgeving:

Dat aan Frisia Zout B.V., te Harlingen, een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteiten ‘bouwen van een bouwwerk’ en ‘milieuneutraal wijzigen’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). De omgevingsvergunning is verleend voor de inrichting Zoutfabriek Harlingen, gelegen aan de Lange Lijnbaan 15 te Harlingen, in de gemeente Harlingen, op het perceel, kadastraal bekend gemeente Harlingen, Sectie B, nummer 4133.

De omgevingsvergunning betreft een uitbreiding van de sociale ruimtes van de bestaande droogzoutloods (DZ-loods). Op de begane grond wordt een dameskleedkamer en een bezoekerskleedkamer, alsmede nieuwe toiletten gerealiseerd. De kantine wordt verplaatst van de begane grond naar de eerste verdieping. De genoemde uitbreiding betreft een nieuwe gangzone om alle ruimten met elkaar te verbinden. Deze uitbreiding heeft een oppervlakte van ca. 83 m2.

Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 3.7, Wabo).

Tot en met 11 november 2022 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK DEN HAAG.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, stuurt u dan een e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het kenmerk V-31178.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

Naar boven