Besluit tot wijziging Uitkeringsreglement WW 2015

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 3 van het Uitkeringsreglement WW 2015 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het tweede lid komt te luiden:

  • 2. De werknemer vult over iedere maand het formulier inkomstenopgave in en stuurt dit aan het UWV op de wijze zoals is beschreven in de Beleidsregel elektronische communicatie UWV en de daarbij behorende bijlage. De werknemer verzendt het formulier uiterlijk op de 15e dag van de tweede maand na de kalendermaand waarop de inkomstenopgave betrekking heeft.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt, onder voorbehoud van goedkeuring door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit wordt met toelichting in de Staatscourant geplaatst.

Amsterdam, 23 augustus 2022

M.R.P.M. Camps, Voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING

Lid 2 van artikel 3 van het Uitkeringsreglement WW 2015 betreft de verplichting van de werknemer om iedere maand het formulier inkomstenopgave in te sturen. De termijn om het formulier in te sturen wordt verlengd. Het aantal te laat ingezonden formulieren wordt hiermee beperkt tot een minimum. De werknemer moet het formulier uiterlijk op de 15e dag van de tweede maand na de kalendermaand waarop de inkomstenopgave betrekking heeft, inzenden. Het formulier over de maand januari moet dus uiterlijk 15 maart worden ingezonden.

Amsterdam, 23 augustus 2022

M.R.P.M. Camps, Voorzitter Raad van Bestuur

Naar boven