Kennisgeving besluit Oldelamer 1, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft een besluit omgevingsvergunning opgesteld voor de mijnbouwinrichting Oldelamer 1. Van 15 september 2022 tot en met 27 oktober 2022 ligt het besluit ter inzage. In deze kennisgeving leest u meer over de procedure.

Wat zijn de plannen?

Vermilion Energy Netherlands B.V. (hierna: Vermilion) heeft een aanvraag om een verandering van de omgevingsvergunning milieu en het bouwen van een bouwwerk aangevraagd.

De verandering betreft het uitvoeren van een sidetrackboring en het in productie nemen van de nieuwe put. De bouwaanvraag heeft betrekking op het aanpassen van de verharding en het bouwen van de putkelder voor de mobiele boorinstallatie. De inrichting is gelegen aan de Oude Maden te Oldelamer (gemeente Weststellingwerf, provincie Fryslân). Kadastraal bekend als gemeente Oldetrijne, sectie F, nummer 433.

Waar kunt u de documenten inzien?

U kunt het besluit en de onderliggende stukken vanaf donderdag 15 september 2022 tot en met donderdag 27 oktober 2022 inzien op www.mijnbouwvergunningen.nl/oldelamer-1. Het is ook mogelijk om een papieren versie van het besluit omgevingsvergunning te lezen. U kunt hiervoor contact opnemen met medewerkers van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De contactgegevens vindt u onderaan deze kennisgeving. Hieronder leest u per besluit hoe u kunt reageren.

Reageren op het besluit omgevingsvergunning mijnbouwinrichting Oldelamer 1?

U kunt van 15 september 2022 tot en met 27 oktober 2022 reageren op het besluit omgevingsvergunning door een beroep in te dienen. In uw beroep kunt u ingaan op alle onderdelen van het besluit en de bijbehorende documenten.

Tegen het besluit kan binnen zes weken na de dag van de terinzagelegging een gemotiveerd beroepschrift worden ingediend bij:

Rechtbank Noord Nederland

Postbus 150

9700 AD Groningen

O.v.v. Mijnbouwvergunningen kenmerk V-14189

Uw brief kan alleen als beroep in behandeling worden genomen als u ondertekent met uw naam en adres. Dit geldt ook voor eventuele medeondertekenaars.

Wilt u meer weten?

Voor nadere informatie over de procedure de omgevingsvergunning kunt een email sturen naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl met vermelding van het kenmerk V-14189.

Naar boven