Regeling van de Minister voor Natuur en Stikstof van 2 september 2022, nr. WJZ/ 22428673, tot wijziging van de Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden

De Minister voor Natuur en Stikstof,

Gelet op de artikelen 2a, eerste lid, onder d, en 3 van de Kaderwet EZK- en LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 8 komt te luiden:

Artikel 8 Aanwendingsperiode

De uitkering wordt zodanig aangewend dat de koopovereenkomst uiterlijk wordt gesloten op 30 november 2022.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Indien de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 3 september 2022, treedt zij in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt zij terug tot en met 4 september 2022.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 2 september 2022

De Minister voor Natuur en Stikstof, C. van der Wal-Zeggelink

TOELICHTING

Met deze regeling wordt de Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden gewijzigd betreffende de datum waarbinnen koopovereenkomsten moeten worden gesloten. In de regeling was hiervoor als uiterste datum 4 september 2022 bepaald. Thans blijkt dat meer tijd nodig is voor het afwikkelen van beoogde aankopen waarover provincies met veehouders in gesprek zijn. Met een wijziging van deze termijn wordt bewerkstelligd dat lopende onderhandelingen alsnog kunnen resulteren in koopovereenkomsten en daarmee in de beoogde reductie van stikstofdepositie. Met een verlenging van de termijn tot het einde van de geldigheidsduur van de regeling (de regeling vervalt op 1 december 2022) wordt voldoende tijd geboden om lopende, kansrijke trajecten alsnog af te ronden. Omdat onzeker is of deze regeling tijdig bekend kan worden gemaakt, is voorzien in terugwerkende kracht in het geval de regeling niet voor 4 september 2022 bekend kan worden gemaakt.

De Minister voor Natuur en Stikstof, C. van der Wal-Zeggelink

Naar boven