Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 7 september 2022, nr. IENW/BSK- 2022/199241, houdende wijziging van de Tijdelijke regeling stimuleren maatregelen tweede fase Deltaprogramma zoetwater

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 3, eerste lid, onderdeel g en artikel 5, onderdeel f, van de Kaderwet subsidies I en M;

BESLUIT:

ARTIKEL I

De Tijdelijke regeling stimuleren maatregelen tweede fase Deltaprogramma zoetwater wordt als volgt gewijzigd:

In het eerste lid van artikel 10 wordt ‘ten minste € 25.000,’ vervangen door ‘minder dan € 25.000,’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 23 juli 2022.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

TOELICHTING

In artikel 10, eerste lid, van de Tijdelijke regeling stimuleren maatregelen tweede fase Deltaprogramma zoetwater is abusievelijk opgenomen dat er een voorschot van 100% zal worden gegeven voor een rijksbijdrage van in totaal ten minste € 25.000. Het eerste lid is echter bedoeld voor het verlenen van een voorschot van 100% voor kleine rijksbijdragen tot € 25.000. De regeling voor de bijdragen vanaf € 25.000 is opgenomen in het tweede lid van artikel 10. Met deze regeling is deze foutieve formulering hersteld.

De regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 23 juli 2022, de datum van inwerkingtreding van de Tijdelijke regeling stimuleren maatregelen tweede fase Deltaprogramma zoetwater. Terugwerkende kracht is gerechtvaardigd, omdat met de aanpassing duidelijk wordt dat een 100% voorschot kan worden verstrekt bij een rijksbijdrage tot € 25.000 en deze regeling tot reparatie van een foutieve bepaling strekt waarover al is gecommuniceerd met de aanvragers. Om de laatstgenoemde reden is de regeling ook niet in internetconsultatie gebracht. Door de regeling op 23 juli 2022 in werking te laten treden wordt afgeweken van het beleid inzake vaste verandermomenten en invoeringstermijnen, zoals opgenomen in aanwijzing 4.17 van de Aanwijzingen voor de regelgeving, hetgeen voor een reparatieregeling als de onderhavige ook mogelijk is.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

Naar boven