Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 1 september 2022, HO&S/33811687, houdende de wijziging van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS in verband met de aanpassing aan de Wet wettelijke taken internationalisering onderwijs

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op de artikelen 3a, derde lid, 3b, vierde lid, en artikel 7 van de Wet subsidiëring landelijke onderwijsondersteunende activiteiten 2013;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING VAN KADERREGELING SUBSIDIES OCW, SZW EN VWS

Artikel 9.3, eerste lid, onderdeel ll, komt te luiden:

  • ll. artikelen 2, tweede lid, 3, tweede en derde lid, 3a, derde lid, en 3b, vierde lid, van de Wet subsidiëring landelijke onderwijsondersteunende activiteiten 2013,.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2022.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, R.H. Dijkgraaf

TOELICHTING

Aanleiding en inhoud

Met de Wet wettelijke taken internationalisering onderwijs wordt een aantal taken van Nuffic en een nog aan te wijzen rechtspersoon verankerd in de Wet subsidiëring landelijke onderwijsondersteunende activiteiten 2013 (Wet SLOA). Voor deze taken kan subsidie worden aangevraagd bij de Minister. Om de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS op deze subsidies van toepassing te laten zijn, dient artikel 9.3 van de Kaderregeling te worden aangevuld. Deze wijzigingsregeling voorziet daarin.

Inwerkingtreding

Onderhavige wijzigingsregeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2022, het tijdstip waarop de Wet wettelijke taken internationalisering onderwijs in werking treedt.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, R.H. Dijkgraaf

Naar boven