Kennisgeving besluit vaststelling Waterbodemkwaliteitskaart en watervergunning herinrichting Schalkwijker Buitenwaard.

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om:

  • 1.

    bij besluit van 16 augustus 2022, nummer RWS-2022/25826 de Waterbodemkwaliteitskaart (incl. PFAS) voor de Schalkwijker Buitenwaard in de gemeente Houten vast te stellen en te erkennen als wettig bewijsmiddel in het kader van het Besluit bodemkwaliteit voor een periode van 5 jaar;

  • 2.

    bij beschikking van 16 augustus 2022, nummer RWS-2022/25830 een watervergunning te verlenen voor het herinrichten van de Schalkwijker Buitenwaard aan de rechteroever van de Lek tussen kmr 935.360 en kmr 937.550 in de gemeente Houten.

     

Inhoudelijk zijn de Waterbodemkwaliteitskaart en de watervergunning ongewijzigd ten opzichte van de ontwerpbesluiten. 

 

Terinzagelegging 

Het vaststellingsbesluit voor de Waterbodemkwaliteitskaart en de watervergunning met de overige stukken liggen gedurende 6 weken, vanaf 29 augustus tot en met 7 oktober 2022 ter inzage bij: Rijkswaterstaat Oost-Nederland: Eusebiusbuitensingel 66, Arnhem. U kunt contact opnemen met afdeling Vergunningverlening via het e-mailadres on-vergunningen@rws.nl om de stukken fysiek in te zien. Daarnaast kunt u de stukken digitaal opvragen via e-mailadres ON-Vergunningen@rws.nl, onder vermelding van zaaknummer RWSZ2020-00010637 (voor de Waterbodemkwaliteitskaart) en/of zaaknummer RWSZ2021-00013527 (voor de watervergunning).

 

Beroep

Tegen de bovengenoemde besluiten kan gedurende voornoemde termijn beroep bij de rechtbank afdeling Bestuursrecht worden ingesteld. U kunt uw beroepschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar u woont. Het indienen van een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Indien tegen het besluit beroep is ingesteld en als onverwijlde spoed dat vereist kan de indiener van het beroep een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepsschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is.Van de indier van het beroepschrift /verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent vragen over de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met het secretariaat van de voornoemde rechtbank. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de genomende rechtbank via http://loket.rechtstraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

 

Inlichtingen 

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat Oost Nederland, telefoon 06-15952831 of email ON-Vergunningen@rws.nl.

 

Arnhem, 26 augustus 2022.

 

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Namens deze,

Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland,

Mevrouw mr. M. Witte

Naar boven