Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning inrichting Zoutfabriek Harlingen, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 30 juni 2022 heeft Frisia Zout B.V., te Harlingen, een aanvraag ingediend om een vergunning voor de activiteiten ‘bouwen van een bouwwerk’ en ‘milieuneutraal wijzigen’, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting Zoutfabriek Harlingen, gelegen aan de Lange Lijnbaan 15 te Harlingen, gelegen in de gemeente Harlingen, op het perceel, kadastraal bekend gemeente Harlingen, Sectie B, nummer 4133.

De vergunningaanvraag betreft een uitbreiding van de sociale ruimtes van de bestaande droogzoutloods (DZ-loods). Op de begane grond wordt een dames kleedkamer en een bezoekers kleedkamer, alsmede nieuwe toiletten gerealiseerd. De kantine wordt verplaatst van de begane grond naar de eerste verdieping. De genoemde uitbreiding betreft een nieuwe gangzone om alle ruimten met elkaar te verbinden. Deze uitbreiding heeft een oppervlakte van ca. 83 m2.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure van 8 weken (artikel 3.7, Wabo), waarbinnen een besluit wordt genomen. Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit.

Ten behoeve van een goede beoordeling heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat besloten om, met inachtneming van artikel 3.9, lid 2, Wabo, de beslistermijn van acht weken eenmaal met zes weken te verlengen.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, stuurt u dan een e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het kenmerk V-31178.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

Naar boven