Integraal beheerplan openbare ruimte Hollands Kroon 2022-2025

Logo Hollands Kroon

In het voorliggende beheerplan is de meest actuele informatie te vinden hoe Hollands Kroon het beheer en onderhoud van de openbare ruimte heeft geregeld. Naast de behaalde resultaten van de afgelopen 4 jaar, geeft het ook een actueel inzicht in de kwantiteit, de kwaliteit, de kosten en de wijze waarop het onderhoud aan de openbare ruimte de komende 4 jaar wordt uitgevoerd.

 

Het Integraal Beheerplan Openbare Ruimte (IBP) geeft inzicht in de kwantiteit en kwaliteit van de openbare ruimteen op de wijze waarop het beheer en onderhoud wordt uitgevoerd.Het geeft ook invulling aan de verplichting van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (BBV). Vanuit het BBV dient te worden aangegeven om welke kapitaalgoederen het gaat, wat het ambitieniveau daarbij is en hoe het beheer, zowel operationeel als financieel, wordt uitgevoerd. Het beheerplangeeft antwoord op de volgende vragen:1.Welke resultaten zijn er de afgelopen 4 jaar behaald?2.Wat heeft de gemeente Hollands Kroon in beheer?3.Wat is de kwaliteit hiervan?4.Wat is het benodigde budget om te voldoen aan de beoogde kwaliteit?5.Hoe en wanneer wordt hetonderhoud uitgevoerd?6.Welke knelpunten en risico’s zijn er?7.Welke ontwikkelingen spelen er?

 

Het IBP beschrijft hoe het onderhoud van de huidige gemeentelijke kapitaalgoederen met betrekking tot de openbare ruimte is geregeld op gebied van heel, schoon en veilig. In dit kader speelt, naast het beheer en onderhoud, ook de inrichting van de openbare ruimte een belangrijke rol. De richtlijnenen eisen hiervan zijn opgenomen in het Handboek Inrichting Openbare Ruimte (HIOR 2022-2025). Beide plannen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit IBP heefteen looptijd van 4 jaar (van 2022t/m2025). Tussentijdse wijzigingen op beleidsmatig of financieel gebied wordenvia de algemene beleidscyclus verwerkt. Devolgendeherziening van het IBPvindt plaats in 2025. Het IBP bestaat uit drie delen. Deel 1 bevat algemene informatie. In deel 2 komen de verschillende disciplinaire beheerplannen aan bod en in deel 3 worden de integrale projecten beschreven.

Anna Paulowna, 30 maart 2022

Wethouder Openbare Ruimte, Theo Groot

Namens deze:

Gemeenteraad Hollands Kroon

Naar boven