Besluit van de Belastingdienst/Toeslagen, vertegenwoordigd door de directeur-generaal Toeslagen, van 27 juni 2022, nr 2022-168954, houdende vaststelling van het Besluit verlening mandaat, volmacht en machtiging van Belastingdienst/Toeslagen aan directeur-generaal Ketenregie in het kader van de ondersteuning van ouders in het buitenland (Besluit verlening mandaat, volmacht en machtiging van Belastingdienst/Toeslagen aan de directeur-generaal Ketenregie in het kader van de ondersteuning van ouders in het buitenland)

Belastingdienst/Toeslagen,

Gelet op het Besluit ondersteuning ouders in het buitenland (Stcrt. 2022, 16194) en de artikelen 10:3, 10:4, 10:9 en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op de vooraf verkregen instemmingen van de directeur-generaal Ketenregie en de directeur-generaal Herstelbeleid;

Besluit:

Artikel 1. Mandaatverlening

  • 1. Aan de directeur-generaal Ketenregie wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend voor de uitvoering van het Besluit ondersteuning ouders in het buitenland (Stcrt. 2022, 16194).

  • 2. De gemandateerde kan de aan hem gemandateerde bevoegdheden ondermandateren.

  • 3. Bij afwezigheid van de directeur-generaal Ketenregie wordt hij vervangen door de directeur-generaal Herstelbeleid.

Artikel 2. Ondertekening

De ondertekening in mandaat onderscheidenlijk ondermandaat luidt:

De Belastingdienst/Toeslagen,

namens deze,

<handtekening van de gemandateerde functionaris of ondergemandateerde medewerker>

[naam van de gemandateerde functionaris of ondergemandateerde medewerker],

[functie van de gemandateerde functionaris of ondergemandateerde medewerker].

Artikel 3. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 21 juni 2022.

Artikel 4. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit verlening mandaat, volmacht en machtiging van Belastingdienst/Toeslagen aan de directeur-generaal Ketenregie in het kader van de ondersteuning van ouders in het buitenland.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Belastingdienst/Toeslagen, D. Hak de directeur-generaal Toeslagen

TOELICHTING

Belastingdienst/Toeslagen heeft vanuit het Besluit ondersteuning ouders in het buitenland de bevoegdheid gekregen om ouders brede ondersteuning te bieden en bedragen uit te keren ten behoeve van die ondersteuning en een mogelijke remigratie. Belastingdienst/Toeslagen is daarmee het bevoegde bestuursorgaan. Deze taken worden gemandateerd aan de directeur-generaal Ketenregie en deze kan de bevoegdheden ondermandateren.

Naar boven