Contributieverordening 2022

De ledenvergadering van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants;

Gelet op artikel 19, tweede lid, onderdeel g, van de Wet op het accountantsberoep;

Stelt de volgende verordening vast:

Artikel 1

In deze verordening wordt verstaan onder:

CPB:

Centraal Planbureau, bedoeld in artikel 2, eerste lid van de Wet voorbereiding van de vaststelling van een Centraal Economisch Plan.

Artikel 2

De contributie bedraagt voor de contributiegroepen, bedoeld in artikel 2 van de Algemene contributieverordening:

H.

openbaar accountant

€ 1.386,-

M.

intern accountant en overheidsaccountant

€ 924,–

L.

accountant in business

€ 462,–

Z.

lid zonder arbeidsinkomen

€ 175,–

Artikel 3

Het verschil tussen de contributie welke in het kalenderjaar 2022 verschuldigd is met toepassing van de Contributieverordening 2018, gelezen in samenhang met de Contributieverordening 2019 zoals deze luidden voor de inwerkingtreding van deze verordening en de contributie welke verschuldigd is met toepassing van artikel 2, wordt verrekend met de contributie welke verschuldigd is met toepassing van de Contributieverordening 2018, gelezen in samenhang met de Contributieverordening 2019 zoals deze luidden voor de inwerkingtreding van deze verordening.

Artikel 4

Het bedrag van de vermindering, bedoeld in artikel 6 van de Algemene contributieverordening, bedraagt voor elk van de contributiegroepen nihil.

Artikel 5

De korting, bedoeld in artikel 7 van de Algemene contributieverordening, bedraagt nihil.

Artikel 6

Het percentage, bedoeld in artikel 8, eerste lid, van de Algemene contributieverordening, bedraagt 4.

Artikel 7

  • 1. De bedragen (contributie), genoemd in artikel 2, worden met ingang van 1 januari 2023 ieder jaar per 1 januari aangepast overeenkomstig de ontwikkeling van de consumentenprijsindex voor het kalenderjaar waarop de aanpassing betrekking heeft ten opzichte van deze index in het voorafgaande jaar.

  • 2. De ontwikkeling van de consumentenprijsindex, bedoeld in het vorige lid, is de ontwikkeling van de geharmoniseerde consumentenprijsindex zoals deze blijkt uit de door het CPB laatst uitgebrachte publicatie voor 1 april van het jaar dat vooraf gaat aan het jaar waarop de aanpassing, bedoeld in het vorige lid betrekking heeft.

  • 3. De bedragen die voor enig jaar volgen uit de toepassing van het eerste lid, worden daarna naar boven afgerond op hele euro’s nauwkeurig.

  • 4. Indien de bedragen die in enig jaar na toepassing van het derde lid zijn verkregen, zich voor de contributiegroepen H, M en L als bedoeld in artikel 2 van de Algemene contributieverordening niet verhouden als 3:2:1, dan worden de bedragen die gelden als contributie voor de contributiegroepen H en M in afwijking van de vorige leden verkregen door het tarief dat met toepassing van het eerste en derde lid is verkregen voor contributiegroep L, met respectievelijk een factor drie en twee te vermenigvuldigen.

  • 5. Het bestuur maakt ieder jaar zo spoedig mogelijk na 1 april de bedragen ter zake van de contributie bekend die voor het daaropvolgende jaar zijn verkregen met toepassing van de vorige leden alsmede de publicatie, bedoeld in het tweede lid, die aan de verkregen bedragen ten grondslag ligt.

Artikel 8

  • 1. De Contributieverordening 2018 wordt ingetrokken.

  • 2. De Contributieverordening 2019 wordt ingetrokken.

Artikel 9

  • 1. Deze verordening treedt in werking op de dag na publicatie in de Staatscourant en werkt terug tot 1 januari 2022, met uitzondering van artikel 3, dat in werking treedt op de dag na publicatie van deze verordening in de Staatscourant, terugwerkt tot 1 januari 2022 en vervalt per 1 januari 2023.

  • 2. Deze verordening wordt aangehaald als: Contributieverordening 2022.

Naar boven