Kennisgeving wijzigingsbesluit omgevingsvergunning locatie Nobelweg eerste fase te Huizum, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Mijnbouw maakt bekend:

Op 16 maart 2020 heeft Geocombinatie Leeuwarden B. V. te Dokkum (hierna: GCL) te Dokkum ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo) een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. De aanvraag betreft de locatie nobelweg, gelegen in de gemeente Leeuwarden, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Huizum, sectie L, nummer 85.

De omgevingsvergunning betreft het uitvoeren van twee diepboringen naar aardwarmte op de locatie aan de Nobelweg op het bedrijventerrein de Zwette ten westen van Leeuwarden. De boringen zullen worden uitgevoerd met behulp van een mobiele installatie (boortoren/rig).

Bij besluit van 9 februari 2021 met kenmerk DGKE-WO / V-138 is de gevraagde omgevingsvergunning verleend.

Op 24 februari 2022 heeft GCL verzocht om verlenging van de geldigheidsduur van de omgevingsvergunning voor de eerste fase tot 24 maart 2024.

De omgevingsvergunning voor het uitvoeren van diepboringen is een tijdelijke activiteit. Onder de huidige vergunningen is in mei-juni 2021 de boorlocatie aangelegd, en is in juli-augustus 2021 de eerste (injectie-)put geboord (LEW-GT-01), welke in september 2021 is getest. De resultaten van de injectietest bleken echter onvoldoende om direct door te gaan met de hoofdconstructiefase van het geothermie project. GCL verwacht dat door de verbeterwerkzaamheden de nieuwe test wel voldoende basis zal bieden voor de hoofdconstructiefase van het project. Dat betekent dat de tweede boring nu naar verwachting zal plaats vinden in Q2-Q3 2023.

Afgezien van de vertraging is er geen verandering in de geplande scope van het project.

Gelet op het feit dat de aanvraag slechts betrekking heeft op de einddatum van de vergunning en niet tot doel heeft op een andere wijze of meer te doen dan met de verleende omgevingsvergunning is toegestaan kan worden ingestemd met de verlenging van de geldigheidsduur van de verleende omgevingsvergunning tot en met 24 maart 2024.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. C. Sayginer (tel. 06 15 11 86 25) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Naar boven