Melding voorgenomen concentratie Heijmans Infra en Dynniq Energy, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/22/178605

Op 25 mei 2022 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat dat:

Heijmans Infra B.V., Dynniq Energy B.V. wil overnemen.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Heijmans Infra: De activiteiten van bouwbedrijf de Heijmans-groep, waar Heijmans Infra deel van uitmaakt, zijn georganiseerd binnen een aantal bedrijfsstromen: Vastgoed, Bouw & Techniek (bestaande uit Woningbouw en Utiliteitsbouw), Energie en Infra. Het onderdeel Infra richt zich op het aanleggen, verbeteren en onderhouden van weginfrastructuur en openbare ruimte in Nederland; inclusief bijbehorende installaties en locatie gebonden objecten.

  • Dynniq Energy: Dynniq Energy is een elektrotechnisch bedrijf met activiteiten die zich uitstrekken over vrijwel het gehele elektriciteitsdomein in Nederland. Dat domein strekt zich uit vanaf de opwekking van elektriciteit tot het gebruik van die elektriciteit door de eindconsument, waarbij Dynniq Energy zeer beperkt actief is in het zogeheten vrije domein, waar de markt voor concurrentie is opengesteld. Dynniq Energy is niet betrokken bij de engineering, realisatie of onderhoud van projecten waarmee elektriciteit wordt opgewekt, maar haar expertise begint op het niveau daaronder: het transport van die elektriciteit via het hoogspanningsnetwerk, naar de regionale middenspannings- en laagspanningsnetten en uiteindelijk naar de consument.

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/22/178605 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt, voor deze, R. de Rooij Teammanager Directie Mededinging

Naar boven