Besluit van de secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie en Veiligheid van 17 december 2021 (kenmerk: 3698917/21/DP&O), houdende wijziging van het Mandaatbesluit hoofden taakorganisaties Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met de instelling van het agentschap de Justitiële ICT Organisatie

De secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 3, eerste lid, onder b, van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Mandaatbesluit hoofden taakorganisaties Ministerie van Justitie en Veiligheid wordt gewijzigd als volgt:

A

Aan artikel 1 wordt een onderdeel toegevoegd luidende:

  • l. de algemeen directeur van de Justitiële ICT Organisatie

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 1 januari 2022.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, D. Schoof

TOELICHTING

Dit besluit tot wijziging van het Mandaatbesluit hoofden taakorganisaties Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) is noodzakelijk vanwege de toevoeging van het agentschap de Justitiële ICT Organisatie aan de organisatie van JenV.

De Justitiële ICT Organisatie is belast met het beheer en de (door)ontwikkeling van specifieke en gemeenschappelijke ICT-diensten, gericht op de ondersteuning van onderdelen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het agentschap Justitiële ICT Organisatie valt onder de verantwoordelijkheid van de Minister van Justitie en Veiligheid. De minister kan het hoofd van het agentschap, de algemeen directeur Justitiële ICT Organisatie, aanspreken op onder andere de kwaliteit van de gehele organisatie en op het doelmatig opereren van het agentschap.

De secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, D. Schoof

Naar boven