Wijziging Regeling tarieven Dienst Wegverkeer 2022

Zoetermeer, 9 mei 2022

JBZ 22.0007373

De Directie van de Dienst Wegverkeer,

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994, de Wet Personenvervoer 2000, hoofdstuk 9 van de Arbeidstijdenwet, artikel 38, tweede lid, van de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen, artikel 1 van de Wet van 17 maart 1979, houdende Regeling van de vergoeding van de kosten van registratie van snelle motorboten, artikel 3 van de Tariefregeling vervoer gevaarlijke stoffen, artikel 9, vijfde lid, van de Wet grensoverschrijdend vervoer van aan bederf onderhevige levensmiddelen, de Regeling houders van dieren, artikel 32 Regeling specificaties en typegoedkeuring boordcomputer taxi, de Binnenvaartregeling de Wet implementatie EETS-richtlijn en de Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, tot aanwijzing van de Dienst Wegverkeer als bevoegde autoriteit in de zin van artikel 17, eerste lid, van uitvoeringsverordening (EU) nr. 2019/947 van de Commissie van 24 mei 2019 inzake de regels en procedures voor de exploitatie van onbemande luchtvaartuigen (PbEU 2019, L 152)

Besluit:

ARTIKEL I

In Bijlage VII. Gegevensverstrekking en kennisnemingen RDW-registers, wordt onder kennisneming kentekenregister door geregistreerde natuurlijke persoon, rechtspersoon of diens wettelijke vertegenwoordiger de rij:

Overzicht van voertuigen op naam tot 9 jaar terug

Persoon

4.65

vervangen door:

Overzicht van voertuigen op naam tot 9 jaar terug voor rechtspersonen

Persoon

4,65

Inzage voertuigen op naam tot 9 jaar terug voor natuurlijke personen

Persoon

0,00

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling wordt met toelichting in de Staatscourant geplaatst.

De directie van de RDW, J. Woudstra Algemeen Directeur

TOELICHTING

Voor natuurlijke personen wordt het historisch overzicht van voertuigen op naam gratis. Het tarief voor hetzelfde overzicht voor rechtspersonen blijft bestaan. Dit in verband met de juiste uitvoering van de AVG.

De directie van de RDW, J. Woudstra Algemeen Directeur

Naar boven