Categorieaanwijzing artikel 6.5 lid 3 Besluit omgevingsrecht

Logo 's-Hertogenbosch

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 7 december 2021 heeft besloten flexwoningen die voor maximaal 15 jaar en één dag op een locatie worden geplaatst, aan te wijzen als een categorie van gevallen op basis van artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht, waardoor een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) als bedoeld in artikel 6.5, lid 1 van het Besluit omgevingsrecht niet is vereist.

Toelichting

In beginsel is afwijken van een bestemmingsplan voor het plaatsen van flexwoningen die langer dan 10 jaar op één locatie staan pas mogelijk, als de gemeenteraad heeft verklaard daartegen geen bedenkingen te hebben. Op grond van artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht kan de gemeenteraad categorieën van gevallen aanwijzen, waarin een dergelijke verklaring van geen bedenkingen niet vereist is. Daardoor kan een afwijkingsprocedure sneller worden doorlopen en kan een project eerder tot uitvoering komen.

Het college kan op grond van dit besluit voor flexwoningen die maximaal 15 jaar en één dag op een locatie staan met een omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan. Aan het besluit om af te wijken dient een eindverslag omgevingsdialoog en een ruimtelijke motivering ten grondslag te liggen.

Ook kunt u het besluit vinden op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen. Hebt u geen internet? Op het Stadskantoor ligt het besluit ter inzage.

Naar boven