Besluit van de Ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en voor Primair en Voortgezet Onderwijs van 25 april 2022, nr. 32461719 tot het stellen van nadere eisen bij het schriftelijk indienen van verzoeken en gebruik van de elektronische weg bij verzoeken op grond van de Wet open overheid

De Ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en voor Primair en Voortgezet Onderwijs,

Gelet op artikel 2:15, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

BESLUITEN:

Artikel 1

Een schriftelijk verzoek om informatie als bedoeld in de artikelen 4.1, 5.5, 5.6 en 5.7 van de Wet open overheid, kan per post of elektronisch worden ingediend.

Artikel 2

Bij indiening per post kunnen verzoeken uitsluitend worden toegezonden aan het hierna genoemde postadres, te weten:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

t.a.v. WJZ/ Woo-team

Postbus 16375

2500 BJ Den Haag

Artikel 3

Bij indiening langs elektronische weg kunnen verzoeken uitsluitend worden gedaan via het op de website van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap beschikbaar gestelde webformulier.

Artikel 4

Dit besluit is niet van toepassing op verzoeken, bedoeld in artikel 1, waarop het besluit van de directeur-generaal DUO van 21 april 2022, nr. HD.022.054, tot het stellen van nadere eisen bij het schriftelijk indienen van verzoeken en gebruik van de elektronische weg bij verzoeken op grond van de Wet open overheid van toepassing is.

Artikel 5

Het besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 16 mei 2017, nr. 1190762, tot het stellen van nadere eisen bij het schriftelijk indienen van verzoeken en gebruik van de elektronische weg bij verzoeken op grond van Wet openbaarheid van bestuur wordt ingetrokken.

Artikel 6

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 mei 2022.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en voor Primair en Voortgezet Onderwijs, namens dezen, de Secretaris-Generaal, M.J. Hammersma

Naar boven