Besluit van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 2 mei 2022, nr. IENW/BSK-2022/87028, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op het terrein van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in verband met de subsidiëring van activiteiten in het kader van de Tijdelijke subsidieregeling innovaties voor waterveiligheid en waterzekerheid buitenlandse delta’s, deltasteden en stroomgebieden

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op de artikelen 10:3, 10:4, eerste lid, 10:9, eerste lid, en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat van 16 maart 2022, referentie MD202216INSTAC;

BESLUIT:

ARTIKEL I

In de bijlage bij het Besluit mandaat, volmacht en machtiging algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op het terrein van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt in onderdeel B – water in de alfabetische rangschikking ingevoegd:

  • Tijdelijke subsidieregeling innovaties voor waterveiligheid en waterzekerheid buitenlandse delta’s, deltasteden en stroomgebieden.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking op het tijdstip waarop de Tijdelijke subsidieregeling innovaties voor waterveiligheid en waterzekerheid buitenlandse delta’s, deltasteden en stroomgebieden in werking treedt.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, afdeling Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, postbus 20901, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (datum en nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen;

  • e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt.

Het niet voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het bezwaarschrift. Een bezwaarschrift kan uitsluitend per gewone post en niet per e-mail worden ingediend. Machtigt u iemand om namens u bezwaar te maken? Stuur dan ook een kopie van de machtiging mee. Bij indiening van een bezwaarschrift namens een rechtspersoon, dient u documenten mee te sturen (origineel uittreksel uit het handelsregister en/of een kopie van de statuten van de rechtspersoon) waaruit blijkt dat u bevoegd bent namens de rechtspersoon op te treden.

TOELICHTING

Inleiding

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op het terrein van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (hierna: het algemene mandaatbesluit) geeft de bevoegdheid aan de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (hierna: RVO) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat besluiten te nemen.

Het mandaat van RVO is aangepast door wijziging van onderdeel B van de bijlage bij het algemene mandaatbesluit. Daaraan is de Tijdelijke subsidieregeling innovaties voor waterveiligheid en waterzekerheid buitenlandse delta’s, deltasteden en stroomgebieden toegevoegd om de uitvoering ervan te mandateren aan RVO. De redenen daarvoor zijn hieronder uiteengezet.

Tijdelijke subsidieregeling innovaties voor waterveiligheid en waterzekerheid buitenlandse delta’s, deltasteden en stroomgebieden

Deze regeling biedt de mogelijkheid om subsidie te verlenen voor haalbaarheidsstudies en pilotprojecten op het gebied van waterveiligheid en waterzekerheid in een delta, deltastad of stroomgebied in het buitenland door middel van de inzet van innovatieve – Nederlandse – kennis en kunde in het land waarin een pilotproject wordt uitgevoerd. De toepassing daarvan vergt nog wel aanpassing voor gebruik onder de lokale omstandigheden.

Het, door middel van mandaat, laten uitvoeren van deze subsidieregeling door RVO is overeenkomstig het kabinetsbeleid.

Administratieve lasten

Dit wijzigingsbesluit brengt geen administratieve lasten of bedrijfseffecten met zich mee.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op het tijdstip waarop de Subsidieregeling innovaties voor waterveiligheid en waterzekerheid buitenlandse delta’s, deltasteden en stroomgebieden in werking treedt. Zodoende is RVO vanaf de inwerkingtreding bevoegd namens de minister de subsidieregeling uit te voeren.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

Naar boven