Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, in overeenstemming met de Staatssecretaris van Financiën, van 19 april 2022, nr. IENW/BSK-2022/51290, na overleg met de Minister voor Klimaat en Energie en Klimaat, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op het terrein van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in verband met de Regeling groenprojecten 2022

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op de artikelen 10:3, 10:4, eerste lid, en 10:9, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, van 15 oktober 2021, met het kenmerk MD2021111INSTAC;

BESLUIT:

ARTIKEL I

In de bijlage bij artikel 1, onderdeel a, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op het terrein van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt in onderdeel C – milieu, in de alfabetische volgorde ingevoegd:

  • Regeling groenprojecten 2022.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juni 2022.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, V.L.W.A. Heijnen

Bezwaar

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij de hierboven genoemde contactpersoon. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, afdeling Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, postbus 20901, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (datum en nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen;

  • e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt.

Het niet voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het bezwaarschrift.

Een bezwaarschrift kan uitsluitend per gewone post en niet per e-mail worden ingediend.

Machtigt u iemand om namens u bezwaar te maken? Stuur dan ook een kopie van de machtiging mee. Bij indiening van een bezwaarschrift namens een rechtspersoon, dient u documenten mee te sturen (origineel uittreksel uit het handelsregister en/of een kopie van de statuten van de rechtspersoon) waaruit blijkt dat u bevoegd bent namens de rechtspersoon op te treden.

TOELICHTING

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op het terrein van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is gewijzigd in verband met de inwerkingtreding van de Regeling groenprojecten 2022.

De Regeling groenprojecten 2022 wordt uitgevoerd door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat in overeenstemming met de Minister van Financiën. Door middel van dit wijzigingsbesluit wordt de uitvoering van de Regeling groenprojecten 2022 zowel door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat als door de Minister van Financiën gemandateerd aan Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (hierna: RVO). Ook wordt aan RVO volmacht en machtiging verleend om (rechts-)handelingen te verrichten in naam van de beide ministers. Dat het onderhavige besluit in overeenstemming met de Minister van Financiën wordt ondertekend, betekent dat die minister de bevoegdheid om met de besluiten van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat in te stemmen, mandateert. Voor projecten met een projectvermogen van meer dan € 25 miljoen geldt daarbij een separate nadere instructie, waarin is vastgelegd dat deze projecten expliciet aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de Minister van Financiën ter nadere goedkeuring voorgelegd dienen te worden. Het overleg met de Minister voor Klimaat en Energie dat in de Regeling groenprojecten 2022 is genoemd, kan RVO voeren op grond van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZ 2021. Zodoende zijn de rollen van de drie ministers verenigd bij RVO en kan hij zelfstandig besluiten nemen, voor zover instructies zich daartegen niet verzetten.

Dit besluit brengt geen administratieve lasten of bedrijfseffecten met zich mee.

Dit besluit treedt op dezelfde datum in werking als de Regeling groenprojecten 2022. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt dat, zodra de regeling in werking treedt, RVO met de uitvoering ervan kan starten.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, V.L.W.A. Heijnen

Naar boven